Papa s-a întâlnit cu victimele preoţilor pedofili

Papa s-a întâlnit cu victimele preoţilor pedofili

Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit la Washington cu un grup de persoane care au fost abuzate sexual de membri ai Bisericii Catolice, transmite Reuters.

Întâlnirea, care a durat 25 de minute şi a avut loc la capela Ambasadei Vaticanului, este prima de acest gen dintre Papa şi victimele abuzurilor sexuale ale preotilor.

Grupul, însoţit de arhiepiscopul de Boston, cardinalul Sean O'Malley, s-a rugat împreună cu Papa Benedict al XVI-lea "care le-a ascultat povestirile lor personale şi le-a oferit cuvinte de încurajare şi de speranţă", a indicat un comunicat al Vaticanului.

Suveranul pontif a transmis "vorbe pline de afectiune" grupului, iar cardinalului O'Malley i-a înmânat acestuia un carnet care conţine numele celor aproape 1.000 de victime din parohia Bostonului, pentru ca Papa să se poată ruga pentru toţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare, Papa Benedict al XVI-lea va călători la New York, unde se va adresa Naţiunilor Unite şi va vizita memorialul închinat victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001 de la World Trade Center.

Citiţi şi: „Papa Ben“, blând cu clerul american