Evenimentul Zilei > International > O săptămână de patimi pentru Papă
O săptămână de patimi pentru Papă

O săptămână de patimi pentru Papă

Papa Benedict a ţinut, aseară, slujba din Vinerea Mare. Gurile rele se întreabă deja dacă la slujba din această noapte, Suveranul Pontif va menţiona ceva despre scandalurile privind abuzurile sexuale din sânul bisericii, scrie Reuters.
Un moment solemn pentru orice bun creştin este Vinerea Mare. La Vatican, Papa a ţinut tradiţionala slujbă intitulată „Patimile lui Isus” care comemorează crucificarea. În timpul acestei slujbe, Papa nu se adresează celor prezenţi. Acest moment este rezervat pentru slujba de Paşte.
Scandalul abuzurilor sexuale
Săptămâna care tocmai s-a încheiat a adus cu sine noi acuzaţii privind scandalul abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de preoţi catolici.
Vaticanul a negat că ar fi ştiut de cazul unui preot acuzat că a abuzat sexual peste 200 de băieţi cu deficienţe de auz, în Statele Unite. De asemenea, instituţia a comunicat că Papa nu era la curent cu situaţia din Germania sa natală, unde un preot, care a făcut terapie pentru abuzuri sexuale asupra copiilor, s-a reîntors la muncă şi şi-a continuat apucăturile sexuale.
În Statele Unite, arhiepiscopul Donald Wuerl, care a ţinut slujba din Vinerea Mare la catedrala centrală din Washington, s-a întâlnit apoi cu membrii unei organizaţii de advocacy, care le apără pe victimele abuzurilor sexuale.
„Ceea ce am încercat noi să facem a fost să acordăm tot sprijinul nostru victimelor acestei tragedii a abuzurilor sexuale şi să ne asigurăm că niciun preot nu mai comite astfel de abuzuri”, a declarat arhiepiscopul Wuerl.
Aseară, Papa Benedict a condus o procesiune printre ruinele Colosseum-ului, cunoscută drept Drumul Crucii. 
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: