Bebeluș folosit într-o campanie pro-homosexuali

Bebeluș folosit într-o campanie pro-homosexuali

Un bebeluş care poartă o brăţară pe care scrie "homosexual" scandalizează Timişoara, după ce imaginea a apărut pe un panou publicitar în centrul oraşului, în imediata vecinătate a Hotelului Continental.

Pe panoul publicitar este imaginea unui sugar cu o brăţară la mână pe care scrie "homosexual", iar în partea de jos a afişului este notat că acţiunea ar fi finanţată printr-un "grant oferit de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia", în cadrul programului "Eu sunt. Tu?", care se adresează comunităţii gay din România. Campanie pentru comunitatea gay Scopurile sale principale sunt de a crea o comunitate mai responsabilă, unită şi mai sănătoasă, prin scăderea numărului de infecţii noi cu HIV şi prin creşterea spiritului de încredere şi solidaritate între membrii comunităţii. Afişul face parte dintr-o campanie mai amplă în cadrul căreia, duminică, la Braşov, are loc cel mai important eveniment gay din România, şi anume concursul Mister Gay Europa 2010/2011, la care participă reprezentanţi din 10 ţări. "Ne batem joc de Dumnezeu în săptămâna Paştelui"

Între timp, muncipalitatea şi poliţia locală au fost alertate. "Sunt şcoli şi instituţii în apropiere, afişul e imoral", a declarat un cetăţean nemulţumit. "Ne batem joc de Dumnezeu în săptămâna Paştelui" a comentat un altul. În încercarea de a face lumină, edilii au constatat că momentan nu ştiu ce firmă gestionează panoul publicitar. Dacă acesta nu are autorizaţie, compania va plăti o amendă între 1.000 şi 2.000 de lei. În niciun caz însă nu poate fi sancţionată pentru mesajul transmis.

Ne puteți urmări și pe Google News