Evenimentul Zilei > Social > Pandemia, mină de aur pentru Oxford. Suma halucinantă pe care o va aduce vaccinul
Pandemia, mină de aur pentru Oxford. Suma halucinantă pe care o va aduce vaccinul

Pandemia, mină de aur pentru Oxford. Suma halucinantă pe care o va aduce vaccinul

Universitatea Oxford anunță că va da lovitura deceniului dacă vaccinul împotriva coronavirusului se dovedește a avea succes.

Universitatea Oxford a anunțat că va face sute de milioane de lire sterline dacă un vaccin împotriva COVID-19 la care lucrează oamenii de știință se dovedește a avea succes.

Prestigioasa universitate a anunțat că în urma negocierilor cu AstraZeneca, cea mai mare companie de medicamente din Marea Britanie, va primi 6% din totalul încasărilor.

Conducerea Universității Oxford a anunțat că instituția a încheiat o înțelegere cu AstraZeneca – gigantul farmaceutic din Marea Britanie care va fabrica și distribui vaccinul, pentru a fi evitate greșelile din trecut.

În anul 1940, când Universitatea Oxford a contribuit la salvarea lumii de infecții mortale, dezvoltând penicilina, nu a avut niciun câștig material, scrie DailyMail.

Vaccinul, mină de aur pentru Oxford

AstraZeneca a promis că primele 3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi furnizate la cost, ceea ce înseamnă că nu se urmărește obținerea profitului. Dacă Universitatea Oxford va fi cel mai bun partener pentru dezvoltarea unui vaccin, atunci instituția ar putea face sute de milioane de lire sterline.

Reprezentanții Oxford au ținut să precizeze că orice sumă de bani care va fi câștigată în urma comercializării acestui vaccin, va fi „reinvestită direct înapoi în cercetarea medicală, inclusiv într-un nou centru de pregătire pentru pandemie și pentru cercetarea vaccinurilor”.

Vaccinul la care lucrează oamenii de știință de la Oxford se află în faza a treia studii clinice Recent, cercetătorii au declarat că vaccinul ar putea fi gata până la sfârșitul anului, iar în primăvara anului viitor acesta va putea fi distribuit în masă.

Vaccinul produs în parteneriat cu Oxford, armă letală?

Lumea medicală este în alertă, după ce un voluntar ce testa unul dintre vaccinurile împotriva virusului chinezesc a murit.

Autoritatea de sănătate publică din Brazilia, ANVISA, a anunțat miercuri că un voluntar într-un test clinic al vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford a murit, dar a precizat că testul va continua, relatează Reuters.

Universitatea Oxford a confirmat planul de a continua testul, afirmând într-un comunicat că, după o evaluare minuțioasă, „nu există preocupări privind siguranța testului clinic”. Ziarul brazilian O Globo relatează că voluntarul a primit un placebo şi nu vaccinul testat, citând surse neprecizate.

ANVISA nu a furnizat alte detalii, invocând confidențialitatea medicală a datelor celor implicaţi în test. La rândul său, AstraZeneca a refuzat să comenteze într-o primă fază.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: