Theodor Paleologu a declarat la RFI că "PDL trebuie să răspundă prin dialog şi ascultare" manifestărilor de protest. "Foarte adesea, politicienii înţeleg prin dialog că vorbesc numai ei! E timpul să ascultăm, nu să vorbim noi, să ascultăm ce au oamenii de spus. Şi mediul de afaceri şi anumite ONG-uri. Comportamentul autist al clasei politice în general nu e deloc productiv", a comentat acesta.
Vicepreședintele PDL a apreciat că manifestaţiile de protest au fost declanşate de o "eroare tactică" a Puterii și că unele reacții ale colegilor săi nu au fost cele mai fericite. "Unele reacţii au fost tâmpite, anumite afirmaţii absolut deplasate. Altminteri ce reacţii să ai, decât să constaţi că există o foarte mare nemulţumire? Numărul manifestanţilor nu e foarte mare, dar exprimă o nemulţumire mai larg răspândită în societate".
"Familia noastră este aproape ruinată"
"Şi eu sunt atins de aceste măsuri de austeritate", a spus vicepreședintele PDL. "Familia noastră este aproape ruinată de aceste măsuri pe care le-am luat! Nu vreau să cad acum în mizerabilism, dar toţi suferim de pe urma acestor măsuri. Puteau fi evitate? Sincer, nu cred că puteau fi evitate. La asta sigur că se adaugă alte nemulţumiri: când ţi se taie din salariu, nu-ţi place să vezi că nu ştiu ce primar ia şpăgi de zeci de mii de euro şi că nu ştiu ce deputat sau senator face nu ştiu ce matrapazlâcuri. Evident că în aceste momente de criză şi de restrişte, corupţia unora devine de o sută de ori mai scandaloasă decât în alte momente", a comentat acesta.
Politica românească, "un meci între două echipe de fotbal foarte slabe"
Opoziției, Paleologu, îi reproşează că alunecă spre discursul radical: "Mi se pare normal ca Opoziţia să vrea să utilizeze acest moment, nu e nimic rău sau ruşinos în asta, este absolut normal ca forţele de Opoziţie să vrea să utilizeze un moment de contestare a Puterii. Numai că o face greşit. Am mai spus în trecut că politica românească e ca un meci între două echipe de fotbal foarte slabe", a comentat Paleologu.
"Cred că Opoziţia face o mare greşeală, intrând în jocul discursului radical", mai spune el. "După sondaje, reiese că USL ar avea un avans de aproximativ 30 de procente. În mod normal, când ai un asemenea avans, trebuie să ai grijă să nu faci prostii, să nu te agiţi degeaba, să ai un discurs cât mai moderat, mai deschis, mai tolerant, pentru că doar în felul acesta îi aduci alături de tine pe cei nehotărâţi. Dacă vii cu un mesaj radical de răsturnare a ordinii, de răsturnare a preşedintelui, de alegeri anticipate, toate aceste mesaje sunt total contraproductive într-un an electoral", a apreciat vicepreședintele PDL.