Pakistanul refuză să fie ţap ispăşitor pentru eşecul luptei antiteroriste

Pakistanul refuză să fie ţap ispăşitor pentru eşecul luptei antiteroriste

Pakistanul este scos ţap ispăşitor pentru eşecul tentativelor comunităţii internaţionale de a stopa violenţele şi de a pune capăt insurgenţei din regiunile tribale apropiate de Afganistan, a afirmat miercuri şeful diplomaţiei pakistaneze.

„O bună parte a opiniei publice pakistaneze crede că Pakistanul trage ponoasele de pe urma eşecurilor ISAF şi ale guvernului afgan“, a declarat Shah Mehmood Qureshi, într-un discurs rostit la Washington şi preluat de AFP. Qureshi a mai spus că forţele pakistaneze îşi îndeplinesc sarcinile în lupta împotriva talibanilor şi a al-Qaida, în partea lor de frontieră din zonele tribale, despre care Statele Unite afirmă că ar servi ca baze ale islamiştilor pentru lansarea de atacuri în Afganistan.   Qureshi a mai spus că Pakistanul nu are, spre exemplu, capacitatea de a lupta pe timp de noapte şi, în acelaşi timp, are nevoie să poată culege informaţii secrete în timp real, pentru a răspunde la atacuri „cu precizie şi cu un minimum de pagube colaterale“.

El a mai arătat că este necesară şi întărirea pazei de frontieră de partea afgană, în condiţiile în care, pe acea graniţă, Pakistanul are 1.100 de posturi de grăniceri, în timp ce Afganistanul are doar „cam o sută“.

Ne puteți urmări și pe Google News