Deputatul UDMR Olosz Gergely a fost trimis în judecată după ce ar fi primit o mită de jumătate de milion de euro. Fost preşedinte ANRE în perioada 2007-2008, Olosz l-ar fi ajutat pe Ion Bîrcină, finul senatorului PSD Toni Greblă, să obţină contracte ilegale, cerând 516.000 de euro şi 400.000 de lei, bani încasaţi printr-un offshore. „În schimbul banilor, el ar fi lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă o persoană din conducerea CEZ România, pentru obţinerea mai multor contracte de cumpărare de energie electrică”, lucru care s-a şi materializat.
Bine ancorat în mediul de afaceri din municipiul Sfântu Gheorghe – Covasna, Olosz este acţionar la opt firme din judeţ. O societate specializată în servicii de curăţenie, în care demnitarul este acţionar cu 25 %, are zece contracte cu instituţii publice. Astfel, tânărul de 36 de ani se poate lăuda că „face curăţenie” în bugetele Centrului de Cultură al judeţului Covasna, CJCovasna, Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, în bugetele Electrica şi Direcţiei pentru Agricultură.
În plus, firma Cleantech SRL, în care este acţionar deputatul, face curăţenie în Sfântu Gheorghe. Contractele se ridică la suma de 234.000 de lei.
Avere de nabab
Consecinţă logică, averea deputatului este pe măsură: nouă terenuri în suprafaţă totală de aproximativ 40 de hectare, două apartamente în Budapesta şi Pecs, Ungaria, trei case în Sfântu Gheorghe şi două spaţii comerciale. Salariul de 51.000 de lei al demnitarului este completat de 50.000 de lei, venituri din arendă, şi dividende de 44.000 de lei.
CITIŢI ŞI:

  • DNA: Deputatul UDMR Olosz Gergely a cerut o şpagă de 500.000 de euro!