Mitică Dragomir i-a dat liber Ligii I de Paşte. În cele mai multe campionate din Europa, însă, se joacă la greu în ziua Învierii Domnului.
Sărbătorile Pascale sunt celebrate în acest an de cele două mari religii, ortodoxă şi catolică. Înainte de 1989, chiar dacă nu era considerată sărbătoare oficială, Învierea Domnului era sărbătorită de români.
Microbiştii erau însă nevoiţi să-şi lase musafirii la masă şi să dea fuga la stadion pentru a-şi susţine favoriţii. După Revoluţie, pe lângă săptămâna de muncă de doar cinci zile, românii au primit din partea conducătorilor mult mai multe zile de sărbătoare.
Fotbalul şi-a luat şi el liber. De Paşte, de ani buni, în România doar se mănâncă. Nu se mai joacă fotbal. Evz.ro vă prezintă situaţia de Paşte în anul de graţie 2010, când catolicii şi ortodocşii sărbătoresc în aceeaşi zi Învierea Domnului.
Dacă Mitică Dragomir preferă să-şi ştie supuşii la masă în ziua de Paşte, în cele mai multe ţări din Europa, duminică se joacă fotbal. Singurul campionat important care nu a programat meciuri de Paşte e cel italian. Portughezii, popor catolic, şi-au luat şi ei liber. La fel şi grecii, ortodocşi convinşi, ori armenii, despre care se spune că sunt cei mai vechi creştini.
Polonia, ţara care l-a dat Papă la Roma pe Ioan Paul al II-lea, a programat etapa a 21-a din "Orange Ekxtraklasa" pe 2 şi 3 aprilie. Modelul polonez a fost "copiat" şi de croaţi, un alt popor catolic important.
Englezii, care joacă şi pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, nu ţin cont de Paşte, aşa cum nu ţin cont de Papa de la Roma, în Premier League urmând să se dispute trei meciuri . Doar liga a II-a engleză e pauză de Paşte. Şi asta pentru că echipele din Coca Cola Championship au două etape în doar două zile, sâmbătă şi duminică! Urmaşii inchiziţiei, spaniolii au programat grosul etapei cu numărul 30 din Primera tot duminică, atunci când se joacă 7 meciuri din totalul de 10.