Evenimentul Zilei > Actualitate > Păcăleală de sărbători. A cumpărat un bichon roșcat și s-a ales cu un câine vopsit
Păcăleală de sărbători. A cumpărat un bichon roșcat și s-a ales cu un câine vopsit

Păcăleală de sărbători. A cumpărat un bichon roșcat și s-a ales cu un câine vopsit

O persoană din Constanța, care a cumpărat un bichon cu blană roșcată, a fost păcălită de samsarul de la care l-a achiziționat, constatând, când a vrut să îi facă baie, că micuțul animal este de fapt alb. Cada s-a umplut cu vopsea roșie care curgea din blănița bichonului.

Nedumerită, stăpâna animalului s-a adresat, apoi, unei clinici veterinare din oraș. Medicii specialiști ai clinicii au postat filmulețul pus la dispoziție de stăpânul bichonului. “Ce mai fac samsarii ca să vândă “bichoni” și nu numai! Si pentru a evita 1000 de comentarii inutile referitor la lipsa clinicii de profesionalism versus actul de spălare al cățelului, filmulețul a fost făcut și transmis către noi de “cumpărător”, comentează, pe Facebook, reprezentanții clinicii

Pe site-urile de profil, bichonii costă între 100 și 300 de euro.  Medicul veterinar Tache Epure a declarat, pentru EVZ, că prețul unui bichon maltez poate depăși acum în perioada sărbătorilor, pentru a fi vândut sau cumpărat ca și cadou, și peste 300-400 de euro. “Probabil că vânzătorul a vrut să transforme un bichon maltez în altă varietate de bichon care costă mult mai mult”, a precizat Tache Epure. Iar directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, a explicat că bichonii maltezi și frise au blănița albă, adăugând că “așa zișii bichoni bruni sau roșcați sunt de fapt corcituri”.

Femeia care a intrat în posesia cățelușului a declarat că, de fapt, l-a primit de la colega ei, care ar fi cumpărat trei exemplare de bichoni, contra 1200 de lei, de la un samsar din Ploiești. Cumpărătoarea ar fi vrut căței din rasa canish toy, însă a primit bichoni cu blana vopsită în roșu. După ce s-a întors la Constanța, i-a spălat și a văzut că fusese păcălită. Când a sunat la samsar, acesta avea telefonul închis. Așa că, a fost nevoită să îi ofere colegei sale un bichon de culoare.. roz. Noua stăpână a îndrăgit cățelușa, pe care a numit-o Maya, și a păstrat-o.