Evenimentul Zilei > International > Osama ben Laden ameninţă Statele Unite
Osama ben Laden ameninţă Statele Unite

Osama ben Laden ameninţă Statele Unite

Liderul reţelei al-Qaida, Osama ben laden, a ameninţat că va ucide orice american capturat de militanţii săi, dacă Khaled Sheikh Mohammed, principalul inculpat în cazul atentatelor de la 11 septembrie, şi complicii săi vor fi executaţi, relatează AFP.

Într-un mesaj adresat poporului american şi difuzat de Al-Jazeera, Osama ben Laden afirmă că preşedintele Barack Obama "urmează aceeaşi politică asemenea predecesorilor săi", mai ales în Afganistan, denunţând intenţia Casei Albe de executare a "eroului" Khaled Sheikh Mohammed şi a complicilor acestuia.
Liderul al-Qaida a denunţat întreaga politică americană faţă de Orientul Mijlociu: "Politicienii de la Casa Albă continuă să fie nedrepţi faţă de noi, în special susţinându-i pe israelienii care ocupă teritoriul nostru, Palestina".
Procesul presupusului terorist
Khaled Sheikh Mohammed, care s-a autointitulat organizatorul atentatelor soldate cu moartea a aproape 3.000 de persoane în SUA, şi cei patru complici ai acestuia vor fi judecaţi de un tribunal de drept comun sau de către unul militar de excepţie.
Născut la 24 aprilie 1965 în Kuwait, într-o familie de origine pakistaneză, Khaled Sheikh Mohammed a aderat la 16 ani la mişcarea Fraţii Musulmani. În 1983 a plecat la studii în Statele Unite, unde a obţinut o diplomă de inginer.
În 1996, îl întâlneşte pe Osama ben Laden în Afganistan şi îi vorbeşte de planul care se va concretiza prin atacurile de la 11 septembrie 2001. După succesul atacului, presupusul terorist se instalează în Pakistan, fiind arestat la Rawalpindi pe 1 martie 2003 şi transferat în baza americană de la Guantanamo Bay.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: