În fotbalul românesc a izbucnit un nou scandal de proporţii uriaşe, după publicarea stenogramelor şedinţei Comitetului Executiv al FRF în care s-a decis dezafilierea clubului Universitatea Craiova. Actele oficiale au scos la iveală, printre altele, limbajul de mahala pe care îl folosesc conducătorii din fotbalul românesc, cu ocazia întrunirilor oficiale.

"Şi eu pot să spun că am vorbit cu Barack Obama"

În respectiva şedinţă, Mircea Sandu, preşedintele FRF, a făcut referire şi la retrogradarea în Liga a II-a a grupării FC Timişoara, ca urmare a neprimirii licenţei, şi nu şi-a reţinut satisfacţia pentru lovitura primită de Marian Iancu, patronul "violeţilor".

"L-am regulat, adică sunt mai tare în ceea ce mă priveşte, şi i-am tras-o şi lui, ca persoană", s-a lăudat "Naşul", care a mai ţinut să precizeze că a vrut să ceară Curţii de Con­turi să verifice cum au fost cheltuiţi banii alocaţi de autorităţile locale echipei bănăţene, dar a renunţat la idee după ce viceprimarul Adri­an Orza i-ar fi spus: "Domnule, mă nenoroceşti!".

Contactat ieri de EVZ, Adrian Orza, viceprimarul oraşului Timişoara, a negat cele spuse de Mircea Sandu. "Acestea sunt balivernele unui om care încearcă acum, cu fumigene, să inducă lumea în eroare. Trist este că apare acolo, dacă este adevărată discuţia, fap­tul că el s-a răzbunat pe Marian Iancu şi aşa a retrogradat Timişoara. Eu am vorbit cu Mir­cea Sandu la telefon şi sper din tot sufletul că cineva a înregistrat convorbirea res­­­pectivă. Cer acum să o pună la dis­poziţie, ca să se vadă că nu a avut loc o astfel de discuţie. Şi eu, de exemplu, pot să spun acum că am vorbit cu Barack Obama şi el m-a rugat să nu trimit Poliţia Locală să cucerească America", ne-a declarat ieri viceprimarul oraşului de pe Bega.

"E absurd! Nu l-am rugat pe Mircea Sandu să nu trimită Curtea de Conturi. În fiecare an vin controale.“

Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei

CRITICI

"Naşul" a fost taxat şi pentru "regulat"

Adrian Orza, viceprimarul oraşului Timişoara, l-a taxat pe Mircea Sandu şi pentru limbajul folosit la adresa lui Marian Iancu, patronul grupării de pe Bega.

"Nu vreau să fiu avocatul clubului Politehnica Timişoara, pentru că am văzut ce erori au făcut acolo, după ce am studiat dosarul de la TAS, dar este incalificabil ca şeful Federaţiei Române de Fotbal să se laude că i-a făcut nu ştiu ce unui patron de club. Evident că Mircea Sandu era supărat pe toată lumea din Timişoara, inclusiv pe autorităţi şi pe suporteri. Şi noi, autori­tăţile, l-am criticat public. E clar că nu ne iubeşte, dar sentimentul este reciproc", a mai declarat Adrian Orza pentru EVZ.