Reuşitele întâmplătoare ale ştiinţei sunt de bun augur, mai ales când este vorba despre tratamentul tulburărilor sexuale, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Specialiştii de la Advanced Medical Institute din Australia au remarcat că un produs care combate problemele erectile ale bărbaţilor poate ajuta şi femeile să ajungă la orgasm într-un timp mult mai scurt decât în mod normal, informează canalul de ştiri belgian 7sur7.be.

Satisfacţie „la sfert de cheie”

Produsul, prezentat sub formă de spray nazal, era folosit de ceva timp în scopul medical menţionat. Dar, recent, s-a descoperit că substanţa activă de bază este un stimulent foarte bun pentru organismul uman, în scopul producerii de dopamină, hormonul care asigură buna funcţionare a organelor genitale, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Reacţia benefică şi în ce priveşte activitatea sexuală feminină i-a adus o popularitate crescândă. De altfel, Advanced Medical Institute a găsit pentru campania publicitară şi un slogan pe măsură: „De ce să simulaţi orgasmul, când vă puteţi cumpăra unul adevărat?”. Rezultatele ar trebui să fie şi ele pe măsură, dat fiind faptul că preţul spray-ului miracol va fi în jur de 6.000 de euro.

Contestatarii, la posturi

Nu toţi specialiştii sunt siguri că o simplă pulverizare nazală poate aduce o femeie pe culmile fericirii. „Atunci când ele nu reuşesc să aibă orgasm, cauzele pot fi de natură psihologică sau din oricare altă cauză medicală. Deocamdată nu avem nicio dovadă că spray-ul va pune capăt problemelor sexuale ale cuplului”, apreciză medicul australian David Malouf, urolog de renume mondial.

Dar purtătorul de cuvânt al Advanced Medical Institute nu se lasă. „S-a dovedit ştiinţific faptul că spray-ul rezolvă problemele de erecţie la bărbaţi. Dacă putem ajuta şi femeile din acest punct de vedere, nu vedem de ce n-am face-o”, apreciază doctorul Vaisman, oficial al AMI.