Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, sub presiune

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, sub presiune

Criza economică declanşată în Statele Unite nu ocoleşte nici pregătirile pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012.

Criza economică declanşată în Statele Unite nu ocoleşte nici pregătirile pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012. Deşi mai sunt aproape patru ani până la această competiţie, organizatorii au de respectat anumite termene pentru încheierea lucrărilor la infrastructură.

Potrivit „Financial Times“, costurile totale pentru pregătirea Olimpiadei se vor ridica la 9,3 miliarde de lire sterline. Din aceşti bani, un miliard de lire sterline reprezintă nota de plată pentru Satul Olimpic, dar organizatorilor le lipsesc 250 de milioane de lire sterline. Lans Lease, compania care se ocupă de construirea Satului Olimpic, se plânge că are dificultăţi în obţinerea acestei sume, deoarece băncile nu mai acordă împrumuturi, ca urmare a crahului economic.

„Criza financiară loveşte puternic în pregătirile pentru Jocurile Olimpice din 2012“, a declarat John Armitt, preşedintele Olympic Delivery Authority, corporaţia care supraveghează lucrările la infrastructura pentru Olimpiadă. Oficialul n-a exclus posibilitatea de a solicita sprijinul guvernului britanic, deşi, teoretic, centrul media şi Satul Olimpic ar fi trebuit finanţate din bani proveniţi din domeniul privat. Deja cetăţenii britanici trebuie să suporte din propriul buzunar, prin intermediul taxelor, costurile de securitate, care se vor ridica la 1,5 miliarde de lire sterline.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai importanţi sponsori pentru JO sunt banca Lloyds TSB, British Airways, British Petroleum, British Telecom, Adidas şi compania energetică EDF.

9,3 miliarde de lire sterline cheltuieşte Londra pentru a organiza Olimpiada din 2012