Evenimentul Zilei > Politica > Orban îl ceartă pe Dan Barna. A divulgat secrete presei?!
Orban îl ceartă pe Dan Barna. A divulgat secrete presei?!

Orban îl ceartă pe Dan Barna. A divulgat secrete presei?!

Ludovic Orban a reacționat rapid la declarațiile făcute de Dan Barna, copreședintele USR, care a spus că-și retrage candidatura.

După dezvăluirile lui Dan Barna prin care a anunțat că-și retrage „candidatura” pentru funcția de șef al Camerei Deputaților și că propunerea din partea USR devine Cătălin Drulă, Ludovic Orban a considerat că șeful USR a încălcat acordul existent între ei și a reacționat foarte dur.

Ludovic Orban susține „că toţi partenerii de negociei ar trebui să rămână consecvenţi înţelegerii potrivit căreia comunicările se fac doar în urma unui consens”, lucru pe care Dan Barna a omis să-l „țină minte” înainte de a face declarații noi.

„Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord.

Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial”, a declarat Ludovic Orban.

Barna îl propune pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților

Copreședintele USR Plus Dan Barna a anunțat marți că își retrage candidatura pentru șefia Camerei Deputaților, propunându-l pentru acest post pe liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, exprimându-și speranța că astfel se poate depăși blocajul în negocierile cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare.

„Încercăm o nouă soluţie. Propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. O să-l propun pe Cătălin Drulă, liderul deputaţilor USR. De asemenea, propune ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate”, a anunţat marţi dimineaţă liderul USR Dan Barna.

Reamintim că în anul 2015, Cătălin Drulă devenea consilier personal al premierului Dacian Cioloș, pe teme de infrastructură, deși CV-ul și pregătirea nu îl recomandau pentru acest post. Câțiva ani mai târziu, în 2019, Cătălin Drulă devenea coordonatorul campaniilor electorale la alegerile europarlamentare, dar și la alegerile przeidențiale.