Brazilianul Elano: "Opriţi măcelul!"

Brazilianul Elano: "Opriţi măcelul!"

Unul dintre absenţii de la meciul Brazilia - Olanda, mijlocaşul Elano, cere eliminarea cotonogarilor.

Olanda - Brazilia este unul dintre cele două meciuri-vedetă din sferturile de finală (ora 17.00, TVR 1), alături de Argentina - Germania. Ambele echipe cred în şansa lor, dar sud-americanii sunt mai degrabă preocupaţi de existenţa unor jucători duri, care au ca scop scoaterea din joc a unor fotbalişti valoroşi, îndrăgostiţi de minge.

Presa argentiniană, marea rivală a brazilienilor, a numit acest duel disputa dintre "Banana mecanică" şi "Portocala mecanică", scriind că speră că "Portocala" va fi mai "gustoasă" decât "Banana".

Nici măcar nu s-a scuzat

Ne puteți urmări și pe Google News

Brazilia va fi lipsită din nou de aportul creativului mijlocaş Elano, fost elev al lui Mircea Lucescu de la Doneţk, dar şi de cel al singurului "killer" pe care îl are în lot, închizătorul Felipe Melo, ambii accidentaţi. Elano, care se teme că tocmai Kaka va fi următoarea ţintă, şi-a povestit drama: "Puteam să fiu acum pe un pat de spital şi să mă întreb dacă voi mai juca vreodată, după felul criminal în care a intrat ivorianul Tiote. Am avut noroc, pentru că m-a prins cu picorul în aer, altminteri ajungeam la operaţie imediat după ce am fost lovit. Cer arbitrilor să lase problemele legate de golurile imaginare şi să protejeze jucătorii care chiar sunt preocupaţi de fotbal. Opriţi măcelul! Aveţi grijă de Kaka şi de alţii ca el, care sunt valori ale sportului pentru toţi, nu numai pentru Brazilia!".

Petescu crede în Olanda

Olandezii spun că nu vor practica un fotbal de domnişoare, dar nu vor vâna tibiile adversarilor. De altfel, Arjen Robben sau Robin van Persie, oameni care ştiu bine ce înseamnă o intrare la rupere, se aşteaptă să fie un joc mai curat, fără durităţi.

Stabilit de ani buni în Olanda, unde a activat mult timp ca impresar, ducându- l pe Hagi la Real Madrid, pe Gică Popescu la Eindhoven şi pe Sabău la Feyenoord, la începutul anilor ’90, Mircea Petescu anticipează surpriza, adică o victorie a Olandei: "Olanda are jucători cu adevărat remarcabili, un Robben, un Van Persie, un Van der Vaart, dar şi muncitori, cum sunt Kuyt, Van Bommel sau De Jong, iar portarul Stekelenburg este deja noul Van der Sar.

Olanda are suficiente atuuri pentru a opri Brazilia. Are o echipă la fel de bună ca în 1974 sau în 1978, când a ajuns de fiecare dată în finală, de aceea cred că poate spera chiar la titlul mondial. Sunt convins că olandezii nu se vor închide, ci vor căuta să pună mari probleme apărării braziliene, mai ales prin zona lui Lucio, care face dese greşeli tactice.

Brazilia rămâne o forţă, are valori certe precum Kaka sau Luis Fabiano, însă a sosit momentul ca Olanda să se revanşeze, după două eliminări precedente, şi să atace titlul mondial". Un amplu interviu cu Petescu, pe evz.ro. "Eram terminat deja de durere şi mă uitam la Tiote, care a trecut pe lângă mine fără a-mi arunca o privire, iar arbitrul nu i-a dat nici galben.“, ELANO, mijlocaş în naţionala Braziliei

Campionatul Mondial: Sferturi de finală 17.00 - TVR 1

OLANDA: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Van Bommel, Robben, Sneijder, Kuyt, Van Persie. Antrenor: Bert Van Marwijk

BRAZILIA: Julio Cesar, Bastos, Juan, Lucio, Maicon, Gilberto Silva, Josue, Robinho, Kaka, D. Alves, Luis Fabiano. Antrenor: Carlos Dunga

Arbitru la centru: Yuichi Nishimura (Japonia)

Stadion: "Nelson Mandela Bay" - Port Elizabeth