"Înţelegem integritatea, nevoia de curăţenie, dar trebuie să înţelegem şi nevinovăţia şi abuzul. Modificaţi – pentru că vă cer de trei ani acest lucru – această blestemată lege a incompatibilităţilor din România, care a făcut numai necazuri şi românilor şi administraţiei din România!", a spus Oprişan.

El a solicitat şi repornirea procesului de descentralizare.

"Domnule Dragnea, domnule Ponta, haideţi să terminăm cu ipocrizia în România! Nu putem ţine primari, preşedinţi de consilii judeţene, directori de direcţii, angajaţii administraţiei publice locale cu salarii de mizerie ca să vehiculeze milioane de euro", a adăugat Oprişan.

El a ţinut să sublinieze că asocierea PSD cu comunismul este inventată de adversarii politici.

"Cum să acuzi PSD de comunism când, în frunte cu Ion Iliescu, eu, pe 21 decembrie, am plecat la Bucureşti să dăm jos acel regim comunism din România? (…) A asocia PSD cu comunismul este cea mai mare porcărie pe care am auzit-o vreodată. Noi am dat regimul comunist jos şi tot ce reprezenta el rău în ţara noastră", a susţinut Oprişan.

Social-democratul a precizat că nu candidează la nicio funcţie în conducerea centrală a PSD, deoarece are un proces pe rol.