Evenimentul Zilei > Actualitate > Oprescu refuză sterilizarea gratuită a maidanezilor
Oprescu refuză sterilizarea gratuită a maidanezilor

Oprescu refuză sterilizarea gratuită a maidanezilor

Un ONG sterilizează gratuit maidanezii din sectorul 6. Deşi au plănuit să facă asta în toată Capitala, primarul Sorin Oprescu a refuzat.

Problema câinilor comunitari a fost lăsată la mâna primarilor de sector. Deşi unele ONG-uri s-au oferit să facă gratuit sterilizări, primarul general Sorin Oprescu le-a întors spatele.
Asociaţia Vier Pfoten a început, în urmă cu două săptămâni, o campanie de sterilizare a animalelor fără stăpân din sectorul 6.
N-a semnat protocolul
Livia Cimpoeru, reprezentantul Vier Pfoten, a explicat, pentru EVZ, că proiectul a fost gândit pentru toată Capitala, însă Oprescu a refuzat să semneze protocolul cu ei.
În cazul în care ar fi semnat înţelegerea, Primăria se angaja să le pună la dispoziţie celor de la Vier Pfoten un spaţiu unde să facă sterilizările şi se angaja să nu omoare animalele.
"Ar fi fost stupid ca noi să plătim pentru echipamente şi primăria să-i omoare", a mai adăugat Livia Cimpoeru.
Singurii cu care au putut "bate palma" au fost reprezentanţii primăriei sectorului 6, care i-au sunat încă de anul trecut să demaraze împreună o campanie de prinzători.
"Vin solicitări şi de la stăpâni. Primim zilnic 12-13 cereri, sterilizare. Conform datelor asociaţiei, de pe 15 martie şi până acum au fost sterilizaţi 116 câini. Echipa de intervenţie are trei medici veterinari, doi tehnicieni veterinari şi cinci prinzăcereri, însă multe de la bucureşteni din alte sectoare, unde nu putem ajunge", a încheiat Livia Cimpoeru. Potrivit ultimelor date, pe străzile capitalei sunt 60.000 de maidanezi.
Citiţi şi:

  • BUCUREŞTIUL LUI OPRESCU. Patru hingheri la un oraş cu 60.000 de maidanezi
  • Maidanezii l-au învins pe Oprescu
  • 20.000 de haite de maidanezi terorizează România
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News