"Orașul e viu, trăiește, toate mijloacele de transport în comun sunt la datorie, marile bulevarde, străzile laterale și țesătura de transport în comun e funcțională. Până la această oră nu s-a semnalat niciun fel de evenimente la RADET, RATB, ELCEN, ENEL și Luxten. În acest moment toată lumea are căldură, apă caldă, nu s-au semnalat niciun fel de avarii la rețeaua de distribuție", a spus Oprescu cu prilejul verificării activității operatorilor de deszăpezire, miercuri, la Centrul de Monitorizare a Traficului.
El a precizat că miercuri dimineața se aflau în teren 250 de utilaje de deszăpezire și 425 de operatori, dintre care aproape 100 sunt voluntari.
"Se acționează prin pluguire acolo unde e cazul și s-a cărat zăpada din București de pe majoritatea străzilor, inclusiv de pe cele mici. Intrările în București sunt permeabile pe toate direcțiile geografice și toate punctele cardinale. Începând cu ora 10,30 utilajele vor acționa în baterie însoțite de Poliția Națională, Brigada Rutieră și Poliția Locală. Corpul de control e pregătit, pleacă în a treia tură. După ce au verificat operatorii, acum trec la controlul străzilor, trotuarelor și reverificarea intrărilor și ieșirilor școlilor, grădinițelor, spitalelor", a afirmat edilul general.
El a informat că accesul în școli și grădinițe este asigurat, că numărul de alunecări pe zăpadă a scăzut, iar trotuarele sunt deszăpezite.
"Nu le mulțumesc acelora care în continuare își lasă mașina ca niște triști pe mijlocul străzii, e adevărat că de la 200 de cazuri în urmă cu 48 de ore am ajuns la 80, 90. Îi rog în continuare pe aceștia să-și revină pentru că nu facem altceva decât să ne încurcăm unii pe alții", a declarat în altă ordine de idei Oprescu.
El a anunțat că se continuă evacuarea zăpezii. "Până acum s-au folosit 12.458 de tone de material antiderapant, există în stoc încă aceeași cantitate pentru următoarele zile", a semnalat primarul general.
Pe de altă parte, el a spus că 562 de persoane fără adăpost sunt în centrele sociale ale Direcției de Asistență Socială a Municipiului București și că "bucătăriile mobile" sunt pregătite să iasă pe străzi.
"Pe timpul nopții au continuat acțiunile de pluguit. Stațiile RATB s-au curățat. În această noapte s-au deszăpezit 1.579 de drumuri de către cele aproape 170 de basculante ce au cărat zăpada la punctele de adunare sau evacuare a zăpezii", a adăugat Oprescu.