Operaţiunea Bombay a luat sfârşit: 195 de morţi şi 295 de răniţi

Operaţiunea Bombay a luat sfârşit: 195 de morţi şi 295 de răniţi

Ultimul obiectiv controlat de militanţii islamişti, hotelul Taj Mahal, a fost eliberat de trupele de comando indiene după lupte crâncene. Bilanţul atacurilor coordonate comise la Bombay de extremişti islamişti s-a ridicat la 195 de morţi şi 295 de răniţi, a anunţat astăzi biroul de gestionare a catastrofelor din oraşul Bombay, citat de AFP.

Printre persoanele care au fost ucise se aflau şi opt ostatici israelieni, potrivit unui nou bilanţ oferit de Ministerul israelian de Externe.

"Opt cadavre au fost identificate ca fiind cele ale israelienilor, unele victime au dublă naţionalitate, israeliană şi americană", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

"Din cele opt persoane ucise, şase se aflau la Beit Chabad", centrul religios evreiesc al mişcării Lubavitch, vizat de autorii atacurilor, a precizat purtătorul de cuvânt Yigal Palmor.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a precizat, de asemenea, că autorităţile israeliene rămân în continuare fără veşti din partea altor patru israelieni care se aflau în regiune în momentul atacurilor.

Incidentele sângeroase din Mumbai au făcut numeroase victime printre străini: americani, britanici, israelieni, sau canadieni. Cea mai tragică poveste aparţine unui rabin şi soţiei acestuia, ambii cetăţeni americani, ucişi la Centrul Evreiesc din Mumbai. Cei doi se aflau de cinci ani în India şi aveau un copil.

CITIŢI ŞI:

Islamabadul colaborează cu anchetatorii indieni

Noul jihadism - din Irak în toată lumea

Ziua vânătorii de terorişti