Evenimentul Zilei > Actualitate > Onțanu vrea anularea dispoziţiei lui Oprescu de retrocedare a unei clădirii
Onțanu vrea anularea dispoziţiei lui Oprescu de retrocedare a unei clădirii

Onțanu vrea anularea dispoziţiei lui Oprescu de retrocedare a unei clădirii

Retrocedarea de către primarul al Capitalei, Sorin Oprescu, a clădirii Policlinicii cu plată numărul 1 situată pe Strada Batiştei numărul 18 este contestată de edilul Neculai Onţanu, care a solicitat sprijinul prefectului Municipiului Bucureşti, Mihai Atănăsoaei, pentru promovarea unei acţiuni de anulare a dispoziţiei respective.

Edilul sectorului 2 nu este de acord cu emiterea Dispoziţiei numărul 15416 din 23.01.2012 prin care Primarul Municipiului Bucureşti a dispus restituirea în natură, în proprietatea cesionarei Popa Carmen Marilena, cesionarei Lupu Maria şi moştenitoarei cesionarului Lupu Ion – doamna Orzaţă Valerica a imobilului situat pe strada Batiştei numărul 18, compus din S + P + 1 + pod şi teren în suprafaţă de 322 mp.
Din documentele Primăriei Sectorului 2 a reieşit faptul că imobilul respectiv aparţine Policlinicii cu plată numărul 1 şi este domeniu public al Municipiului Bucureşti.
Prin Hotărârea numărul 6 , emisă pe 26.01.2006 de Consiliul Local Sector 2, s-a stabilit obligaţia unităţilor sanitare publice de a efectua înregistrarea în evidenţele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 2 din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a dreptului de proprietate publică.
„Având în vedere că imobilul din strada Batiştei numărul 18 este domeniul public al Municipiului Bucureşti, apreciem că retrocedarea s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale şi sesizăm Prefectul Municipiului Bucureşti cu o solicitare de a ne sprijini prin promovarea unei acţiuni pentru anularea Dispoziţiei numărul 15416 din 23.01.2012 a Primarului General al Municipiului Bucureşti”, au explicat reprezentanții Primăriei Sectorului 2.
Citiți și:

  • Clădirea Policlinicii Batiştei, condamnată la moarte
  • Senatorul-proprietar al Policlinicii Batiştei, cercetat penal 
  • Policlinica Batiştei, aproape de închidere
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.