Evenimentul Zilei > Actualitate > Onţanu: Oprescu a retrocedat imobile care nu erau în patrimoniul lui
Onţanu: Oprescu a retrocedat imobile care nu erau în patrimoniul lui

Onţanu: Oprescu a retrocedat imobile care nu erau în patrimoniul lui

Primăria Sectorului 2, condusă de edilul Neculai Onţanu, susţine că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat o decizie de retrocedare pentru o serie de imobile şi terenuri care nu se află în proprietatea municipalităţii.

Edilii sectorului 2 spun că „bazându-se pe documente greşite şi incomplete şi încălcând legislaţia în vigoare, Primăria Municipiului Bucureşti retrocedează imobile aparţinând Primăriei Sectorului 2, în care funcţionează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, din strada Olari numerele 11 – 13”.
Astfel, cei de la Primăria sectorului 2 susţin că trei persoane, două de cetăţenie franceză şi una de cetăţenie germană, au cerut Primăriei Municipiului Bucureşti să le fie retrocedat imobilul situat pe strada Olari numărul 15, imobil care nu există.
În lipsa acestei clădiri, Primăria Municipiului Bucureşti ar fi recurs „la un artificiu, retrocedând imobilele Primăriei Sectorului 2, care sunt situate pe strada Olari numerele 11 – 13, inclusiv terenul aferent acestora”.
Oficialii instituţiei conduse de Neculai Onţanu arată că se vor adresa instanţelor pentru anularea dispoziţiei Primăriei Generale al Municipiului Bucureşti de retrocedare a clădirilor şi terenului din strada Olari 11 – 13.