Evenimentul Zilei > Justitie > Omul de afaceri George Bosânceanu, condamnat definitiv la şase ani de închisoare
Omul de afaceri George Bosânceanu, condamnat definitiv la şase ani de închisoare

Omul de afaceri George Bosânceanu, condamnat definitiv la şase ani de închisoare

Omul de afaceri constănţean George Bosânceanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galaţi, la şase ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi proxenetism.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi l-au condamnat pe George Vergiliu Bosânceanu la un total de şase ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism, decizia instanţei gălăţene fiind definitivă, transmite Mediafax.

El fusese condamnat în primă instanţă, în octombrie 2014, de Tribunalul Vrancea, la zece ani de închisoare, însă Curtea de Apel Galaţi a desfiinţat în parte sentinţa primei instanţe şi a schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în cazul lui Bosânceanu, din două infracţiuni, respectiv trafic de minori şi proxenetism, într-o singură infracţiune de proxenetism.

Publicitate pe plajă

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2011, George Bosânceanu, împreună cu Gheorghe Peneoasu, Marian Roșu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, au obţinut beneficii financiare substanţiale asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci tinere, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia prin intermediul unor pliante publicitare.

Activitatea grupului se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, dar şi în extrasezon, în hotelul Histria, care îi aparţine lui George Bosânceanu. În acest dosar, Bosânceanu a stat în arest preventiv între 3 şi 26 aprilie 2012.

Al doilea dosar

Anterior, în ianuarie 2012, omul de afaceri George Bosânceanu a mai stat în arestat preventiv, într-un alt dosar în care era acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Astfel, George Bosînceanu era acuzat că a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structură din lemn la parter şi la etajele 1, 2 şi 3 şi a scări exterioare pe structură metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn. În timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA.

În urmă cu aproape două săptămâni, Hotelul Histria, din Mamaia, aparţinând lui George Bosânceanu, a fost afectat de un incendiu izbucnit la acoperişul clădirii, în acel moment în interior aflându-se trei angajaţi, care au reuşit să iasă singuri, fără să fie răniţi. La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de intervenţie, focul extinzându-se cu repeziciune din cauza vântului. Acoperişul clădirii a fost afectat pe o suprafaţă de aproximativ opt sute de metri pătraţi. George Bosânceanu a spus că hotelul era închis şi crede că incendiul a pornit de la un scurtcircuit produs la o eoliană de pe acoperiş.