În această seară, debutează la Acasă TV weekendul dedicat unei actriţe de excepţie, Penelope Cruz.
În CV-ul vedetei, pe lângă o mulţime de premii europene, actriţa preferată de Almodovar se mai mândreşte cu un Oscar pentru rolul din "Vicky Cristina Barcelona" (pentru care a obţinut şi Premiul BAFTA) şi o nominalizare la statueta de aur pentru "Nine" (2010).

Volver – cultura morţii

În prima seară a acestui weekend, de la ora 20.30, va fi difuzată capodopera lui Pedro Almodovar, "Volver", un film despre "cultura morţii" din regiunea La Mancha.

Personajele principale sunt trei femei care se luptă să supravieţuiască greutăţilor vieţii, minciunilor, nebuniei şi morţii, prin bunătate şi vitalitate.

Raimunda (Penelope Cruz) e o femeie care munceşte din greu pentru a-şi întreţine soţul şi fiica adolescentă. Sora ei (Laura Duenas) îşi câştigă existenţa având un coafor clandestin. Mama (Carmen Maura) şi tatăl lor au murit într-un incendiu, însă spiritul femeii se întoarce pentru a rezolva neînţelegerile pe care le-a avut în timpul vieţii cu Raimunda (pentru acest rol, Penelope Cruz a obţinut Premiul BAFTA şi a fost prima actriţă spaniolă nominalizată la Oscar).

Cu capul în nori

Sâmbătă, tot de la 20.30, urmează "Cu capul în nori", în regia lui John Duigan, film în care frumu seţea se întâlneşte cu talentul. În 1933, seducătoarea Gilda Besse (Charlize Theron) îşi împarte apartamentul din Paris cu un profesor irlandez, Guy Malyon (Stuart Townsend) şi cu Mia (Penelope Cruz), o refugiată din Spania.

În timp ce lumea se îndreaptă cu paşi repezi spre război, Gilda îşi continuă o viaţă extravagantă şi-şi urmează cariera de fotograf. La un moment dat însă, Guy şi Mia se simt obligaţi să intre în lupta împotriva fascismului şi, din această cauză, cei trei prieteni se despart.

Femeia mereu deasupra

Duminică seara, la ora obişnuită, ia sfârşit regalul Penelope Cruz cu o comedie savuroasă în care actriţa îi dă replica lui Murilo Benicio (devenit celebru în urma rolului său din "Clona").

În "Femeia mereu deasupra", regia Fina Torres, Isabella (Cruz) e o bucătăreasă extraordinară şi un om deosebit care-şi trăieşte iubirea vieţii alături de soţul ei, Toninho (Murilo Benicio). Ea are însă şi un mare defect: din pricina răului de înălţime de care suferă, îi place să conducă, să fie mereu deasupra. Atunci când descoperă că soţul ei o înşală, e distrusă şi pleacă în San Francisco.

Acolo îşi întâlneşte prietenul din copilărie, care o ajută nu numai să-şi pună în valoare pasiunea şi talentul culinar, ci şi să descopere reţeta perfectă ca să rămână mereu deasupra.

Tom Cruise, Mathew McConaughey şi Javier Bardem

Penelope Cruz Sanchez a fost pasionată de balet în copilărie şi chiar a abandonat şcoala pentru a dansa la Conservatorul Naţional din Madrid. Cunoscută şi pentru acţiunile sale caritabile, ea a înfiinţat o fundaţie care oferă ajutor femeilor fără adăpost din India şi a lucrat ca voluntar în Uganda.

Fiind interesată şi de fotografie, a petrecut ceva timp în Nepal, unde a făcut poze copiilor tibetani pentru o viitoare expoziţie. De asemenea, s-a implicat şi în lumea modei, cu un magazin de îmbrăcăminte în Madrid şi linii de bijuterii şi poşete pentru o companie din Japonia şi pentru firma Mango.

Frumoasa spaniolă a avut o relaţie de trei ani cu Tom Cruise, alături de care a jucat în "Vanilla Sky", după care s-a angajat într-o relaţie scurtă cu Mathew Mc- Conaughey, după rolul din "Sahara". În prezent, trăieşte alături de actorul spaniol Javier Bardem, care, în urmă cu puţin timp, a făcut-o să plângă atunci când, la primirea Premiului Cesar pentru Cel mai bun actor, actorul i-a mulţumit "prietenei, partenerei şi iubitei" sale, Penelope Cruz.