La ceremonie a participat şi generalul Marin Dragnea (89 de ani), care, în perioada 1974-1984, a îndeplinit funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Român. Dragnea a apărut în poza oficială, alături de sportivii, antrenorii şi conducătorii care vor merge la Londra.
Despre Marin Dragnea se spune că, pe când conducea sportul românesc, a avut o replică hilară în momentul în care a trebuit să aprobe componenţa echipajului de 8+1 care trebuia să participe la un concurs internaţional de canotaj: „De ce trebuie să mai meargă încă unul? Nu sunt de ajuns 8?”.
La prezentarea românilor care vor participa la Olimpiadă a fost prezent şi Crin Antonescu, preşedintele interimar al României, cel care le-a reamintit celor prezenţi că a condus MTS-ul, dar şi foste glorii, precum Ion Ţiriac, Ivan Patzaichin şi Iolanda Balaş. Olimpicii noştri au primit cu această ocazie câte o iconiţă sfinţită din partea unui preot.
La sfârşitul ceremoniei, sportivii au ascultat cântecul pe care Nicola l-a compus în cinstea participării României la JO.