Un magnat sud-coreean a lasat deoparte prejudecatile si valorile traditionale si a hotarat sa incerce o abordare noua pentru a-i gasi fiicei sale un sot.

Constient ca aceasta nu este prea atragatoare si nici tinerica, barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a apelat la serviciile unei agentii matrimoniale – Sunoo, releva AFP. Concret, magnatul, usor trecut de 60 de ani si posesor al unei averi de 107 milioane de dolari, a anuntat ca vrea un ginere pentru fiica sa, care este „cam batrana si scunda”.

Conditii pentru pretendent: sanatos si inteligent

El a dat asigurari ca, in ciuda inconvenientelor pe care le prezinta fata, ea este o alegere excelenta din alte puncte de vedere. Femeia are 38 de ani, insa a studiat in Statele Unite, are un venit anual substantial, iar proprietatile ei valoreaza peste doua milioane de dolari.

Magnatul i-a linistit pe cei care vor sa se inscrie in cursa pentru mana fiicei sale, afirmand ca barbatul care isi va uni destinul cu mostenitoarea lui ii va fi ca un fiu. Multimilionarul sud-coreean are insa si pretentii.

Cum familia sa este de religie crestina, el vrea ca si ginerele sa fie crestin si sa provina dintr-o familie care pune mare pret pe moralitate. Totodata, el a precizat ca barbatul pe care si-l doreste fiica sa „trebuie sa fie ordonat, sanatos si inteligent”.

Anuntul a starnit mult interes, in numai patru zile agentia matrimoniala primind 200 de inscrieri. In acelasi timp, a starnit si multe controverse, mai ales din cauza faptului ca magnatul a precizat ca vrea ca ginerele sa fie capul familiei, in care nu exista niciun baiat.

In Coreea de Sud, arareori un barbat este considerat parte a familiei sotiei sale, de obicei femeia fiind cea care „intra” in familia sotului.
Nu in ultimul rand, s-au iscat controverse din cauza ca tatal a facut public faptul ca este foarte bogat.

Chiar daca agentia matrimoniala i-a sfatuit pe „candidati” sa nu se gandeasca doar la bani, tinerii care au auzit anuntul au spus ca „partida” nu e rea deloc, in ciuda defectelor femeii. Agentia a primit si mesaje anonime pe internet in care se spunea ca „un barbat care se preteaza la asa ceva nu va fi mai mult decat un servitor sau un sclav”.