Copiii şi părinţii sunt invitaţi să se distreze pe patinoare, se se plimbe cu trenuleţul sau cu poneiul, dar şi să guste ori să cumpere produse culinare specifice Sărbătorilor.
Aproape în fiecare mare oraş se desfăşoară câte un eveniment dedicat Crăciunului. Unul dintre cele mai atrăgătoare târguri are loc la Sibiu până pe 26 decembrie, în Piaţa Mare. Aici s-au amenajat 65 de căsuţe în care comercianţi din peste 20 de judeţe ale ţării îşi vând produsele. Vizitatorii vor putea gusta vinul fiert, castanele prăjite şi restul delicateselor cu aromă de sărbători.
"Acoperim cât mai multe domenii, plecând de la produse inedite, cadouri de orice fel, şi până la produse culinare", explică Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul evenimentului.
Târgul de Crăciun oferă şi celor mici o grămadă de surprize. De la miniparcul de distracţii la plimbări cu poneiul, până la Făbricuţa de Cadouri, locul unde copiii vor împleti magia cu realitatea în diferite ateliere. Iar în Ajunul Crăciunului, Moşul va veni la târg pentru ale aduce cadouri micuţilor. Ieslea naşterii pruncului Iisus este un alt punct de atracţie. Aceasta este o sculptură realizată de-a lungul a şase luni, din lemn de tei, ce reprezintă, în mărime naturală, scena naşterii Mântuitorului. Ieslea a fost donată Târgului de Crăciun de Fundaţia Austria Pro România.
Atmosferă vieneză: chelnerii cântă colinde în Capitală
Readers Café aduce bucureştenilor atmosfera austriacă. Astfel, toţi cei care vor vizita Readers Café în perioada 14-23 decembrie vor avea surpriza unei experienţe inedite: vor auzi colinde cântate chiar de chelnerii care le preiau comanda şi vor primi din partea casei nuci, mere şi turtă dulce.
De asemenea, terasa Readers Café din Metropolis Center se va transforma în această perioadă într-un târg de Crăciun vienez în miniatură. Castane şi mere coapte, cârnaţii la grătar şi vinul fiert cu scorţişoară sunt doar câteva din bunătăţile care îi vor aştepta pe doritorii unui Crăciun special, în fiecare zi, între orele 18.00 şi 22.00.
"Ne-am gândit să aducem atmosfera sărbătorilor de iarnă, să fie locul potrivit pentru întâlnirea cu prietenii sau familia", spune Anca Mitu, managing partner la Readers Café.
La Constanţa, s-a deschis un târg de Crăciun la Pavilionul Expoziţional. Jucăriile, globurile pictate, costumele bărbăteşti de ocazie sau pălăriile sunt o parte din oferta evenimentului. Manifestarea este deschisă zilnic între orele 10.00 şi 19.00, până pe 23 decembrie.
Produse tradiţionale şi meşteri populari la Suceava
Din 16 decembrie s-a deschis şi Târgul de Sărbători din Suceava, desfăşurat pe esplanada din faţa Consiliului Judeţean. 33 de meşteri populari expun produse tradiţionale din Bucovina şi obiecte de artă decorativă specifice sărbătorilor de iarnă, respectiv costume populare, ţesături, măşti, sculptură, ceramică, împletituri din nuiele, podoabe. Nu lipsesc preparatele din carne, lapte, caşcaval şi prăjituri tradiţionale pentru masa de Crăciun.
TIMIŞOARA
Cozonaci, turtă dulce şi ciocolată
În Piaţa Victoriei este organizat târgul de iarnă al timişorenilor. De aici se pot cumpăra până pe 12 ianuarie: cozonaci, turtă dulce, cadouri, decoraţiuni, vin fiert, ceai cald, gustări, ciocolată caldă pentru cei mici şi pentru părinţii lor. Mai mult, un trenuleţ, sosit din Graz (Austria) special pentru acest eveniment, va face plimbări cu copiii prin orăşel.
În schimb, la Iaşi are loc un târg istoric, organizat de câteva instituţii şi ONG-uri, în perioada 21-23 decembrie. Adresa evenimentului: străvechea Uliţă Lăpuşneanu din Municipiul Iaşi. PROGRAMUL DE SĂRBĂTORI AL MARILOR MAGAZINE
Click pe imagine pentru a mări Citiţi şi:
- La ce târguri de Crăciun se pot duce bucureştenii
- Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa