Modelul orasului culturalist reprezentat de Howard in „Garden City” a evidentiat necesitatea spatiilor verzi, acestea reprezentand o utopie idilica societatii contemporane. Vegetatia este un imbold pentru oameni, ajutandu-i sa respire aer curat, bucurandu-se de temperaturi racoroase, chiar si in timpul verii.

O solutie de combatere a spatiului construit excesiv este reprezentata de un sistem acoperis verde, lucru datorat unei liste intregi de beneficii ce il reprezinta ca fiind un produs puternic pe piata.

Odu Green Roof ajuta oamenii interesati in acest sens, fiind o firma care pune accentul si ofera proiectarea si organizarea detaliata a unei terase verzi realizate cu materiale versatile care se pot mula pe cerintele terenului si a climatului in care se afla locuinta.

Cu ce ajuta acest procedeu?

Desi ideea acoperisurilor verzi nu este exploatata asa cum se cuvine in Romania, aceasta poate transforma orice structura, material sau casa intr-un spatiu privat verde care ajuta la dezvoltarea rezidentilor dintr-o comunitate.

Natura. Mai aproape de oameni – O relatie sanatoasa

Acoperisurile aflate la inaltime aduc inapoi la viata un spatiu care intra in desuetudine, avand un caracter care sporeste calitatea de viata a oamenilor. Doar firmele de top ale nisei doresc sa duca mai departe beneficiile oferite de aceste sisteme verzi pentru a salva orasele aflate in detrimentul constructiilor masive.

Ce reprezinta sistemele de acoperisuri verzi?

Sistemele de acoperisuri verzi au rolul de a imbraca structura de beton aflata la cel mai inalt nivel al unei locuinte, fiind posibila intemeierea unui spatiu cu caracter ecologic.

Clientul poate apela atat la modelul intensiv care implica decorarea terasei in scopuri proprii cat si la cel extensiv in care sunt implicate plante realizate special impotriva conditiilor si schimbarilor climaterice.

Aceste aranjamente neconventionale oferite si in Romania se pot intrepatrunde cu peisajul natural, realizand un tablou unic si pitoresc pentru cel ce va dori sa apeleze la aceste servicii.

Instalarea unui sistem de acoperis verde

Primul pas consta in folosirea unui primer pus asupra celei mai inalte placi de beton, urmand ca specialistii sa curete orice urma lasata de impuritati pentru obtinerea unei suprafete potrivite peste care se va lipi o membrana speciala conductoare de vapori.

Va urma aplicarea altor membrane care vor asigura stabilitatea si siguranta acoperisului verde, facandu-l rezistent asupra partii vegetale componente, fapt care genereaza numeroase avantaje pentru beneficiari, atat de ordin economic, cat si de ordin al sanatatii umane.

Fiecare sistem aferent este termo si hidroizolat, pentru a proteja vegetatia si spatiul interior al casei de riscul infiltrarii apei provenite din ploi sau furtuni puternice.

Straturile cu continut marit de minerale au rol protector, ajutand sistemul sa contrabalanseze proprietatile tehnice mentinand astfel un aspect estetic impresionant.

Avantajele sustinute de sistemele de acoperire verzi

Ingrijirea este principalul atu atunci cand vine vorba de proprietarii interesati sa isi asigure cele mai bune conditii de trai. Fiind un domeniu progresiv de dezvoltare si aplicabilitate continua in Romania, sistemele de aceasta natura absorb CO2, ofera un aspect uniform si compozitional oraselor, fiind solutia perfecta atunci cand apa incearca sa patrunda in interiorul casei.

Revitalizarea oraselor este posibila prin implementarea acestor sisteme, aducand un plus de naturalete intr-un spatiu acoperit de constructii si structuri de rezistenta grele care par sa impanzeasca fiecare oras de la un cap la altul.

Date de contact

Odata ce clientul va lua decizia de a achizitiona acest tip de acoperis, prezenta si cunostintele temeinice ale unui specialist pentru oferirea celor mai bune sfaturi este esentiala. Accesati cu incredere www.odu.ro sau sunati la 0744.556.594 pentru mai multe informatii legate de serviciile de proiectare si instalare a acoperisurilor verzi. (P)

 

 

 

Te-ar putea interesa și: