Nu mai puţin de 438 de judoka din 31 de ţări de pe 4 continente şi-au anunţat prezenţa pe tatami. Nu doar numărul sportivilor este important ci şi valoarea lor, mulţi dintre ei fiind campioni europeni, mondiali sau medaliaţi olimpici.

Campioana olimpică şi vice-presedintă a Federaţiei Române de judo, Alina Dumitru, este surprinsă de nivelul ridicat al concursului.
“E îmbucurător că vin atâţia sportivi foarte buni care luptă pentru puctele de la Bucureşti. În felul acesta creşte valoarea turneului şi poate în viitor vom reuşi să transformăm Open-ul într-un Grand Prix.” – Alina Dumitru Sămărghiţan
Alina ştie mai bine ca oricine ce înseamnă să lupţi în faţa conaţionalilor.
“Aşteptam mereu turneul din România. Mă bucuram că mă pot vedea toţi românii dar în acelaşi timp era şi presiunea rezultatului.” – Alina Dumitru Sămărghiţan

Şi Florin Bercean, antrenorul coordonator al loturilor olimpice şi vice-presedinte al Federaţiei Române de judo, se bucură de valoarea participanţilor dar are şi un regret, că multe dintre sportivele de valoare din lotul olimpic feminin al României, care ar fi putut obţine medalii la acest concurs, sunt accidentate sau în recuperare.
“Andreea Chiţu se va opera în luna iunie, Loredana Ohâi se află în recuperare şi ne bucurăm că acesta decurge foarte bine şi deasemenea Ştefania Dobre a fost foarte aproape de operaţie şi se află şi ea în recuperare. Speranţe pentru rezultate bune avem de la Monica Ungureanu la 48 kg. dar şi de la fetele din lotul olimpic de tineret.” – Florin Bercean

Open-ul European de seniori de la Bucureşti începe sâmbătă 3 iunie de la ora 10.00 cu meciurile preliminare de la categoriile 48 kg. 52 kg. 57 kg. şi 63 kg. feminin şi 60 kg. 66 kg. şi 73 kg. masculin. La ora 16.30 are loc festivitatea de deschidere iar începand cu ora 17.00 se desfăsoară finalele. 
Duminică  4 iunie, au loc meciurile de la categoriile mari. De la ora 10.00 întâlnirile preliminare iar finalele de la ora 16.00.
Intrarea este liberă !