Obrăznicia lui Vîntu în faţa magistraţilor

Obrăznicia lui Vîntu în faţa magistraţilor

SOV l-a acuzat pe fostul manager al Realitatea TV că este unealta Serviciilor Secrete, care-l vor la închisoare. Procurorii au cerut mărirea pedepsei.

A stat cuminte timp de şase ore în sala de judecată, pufnind nemulţumit din când în când, zeflemitor câteodată, dar bine-dispus şi foarte atent la toate aspectele discutate în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, de ieri.

Sorin Ovidiu Vîntu a venit însoţit de cinci gărzi de corp care făceau un adevărat zid în jurul lui, atât afară cât şi în sala de şedinţe. Din când în când, un bodyguard o tulea afară şi venea imediat cu câte două sticle de plastic cu apă: una minerală, alta plată, depinde ce voia să aleagă şeful. Fostul orchestrator al FNI a stat cu capul în pământ şi nu l-a ridicat decât la finalul zilei lungi de ieri când preşedintele completului i-a dat ultimul cuvânt.

Ţintuit în scaunul metalic cu rotile, SOV s-a apropiat cu greu de microfon şi, de la prima remarcă, a reuşit să enerveze instanţa: "Doamna preşedinte, îmi permiteţi să le amintesc slugilor de la Parchet...". A fost întrerupt instantaneu de judecătoare: "Domnule Vîntu, aici e sală de judecată şi vă rog să nu jigniţi pe nimeni, că altfel iar ajungem la CSM!". "Îmi cer mii de scuze doamnă, în nume propriu. Atunci am să mă refer la acest lup tânăr, Sebastian Ghiţă, acest escroc de fapt...". Atât a mai apucat să articuleze Vîntu, că de data aceasta judecătoarea l-a ameninţat cu evacuarea din sală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la procesul în care este acuzat că l-a ameninţat cu moartea şi că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft Ploieşti, care, anul trecut, a preluat de la SOV managementul postului Realitatea TV. În primă instanţă, la sectorul 1, magistraţii l-au condamnat pe Vîntu la şase luni de închisoare cu executare. Ieri, procurorii au cerut cinci ani de închisoare pentru SOV şi patru ani pentru coinculpatul Ion Ilie Marian, omul lui Vântu. Fostul procuror Marian Nazat, acum avocatul lui SOV, a contracarat acuzaţiile procurorilor şi a cerut achitarea clientului său şi retrimiterea dosarului spre rejudecare. "Sebastian Ghiţă nu este un «lup tânăr», ci un escroc notoriu care mi-a luat cu japca televiziunea." Sorin Ovidiu Vîntu

Citiţi şi:

  • Vîntu către Sebastian Ghiţă: "Am împuşcat sute de rakeţi, nu zeci, sute. Mă refer la propriu"
  • Premieră: Ghiţă şi Vîntu în "Cu Naşu' la Psihiatru!"