Evenimentul Zilei > Actualitate > Obiective semnalizate european
Obiective semnalizate european

Obiective semnalizate european

Edilii Timişoarei au început o campanie de semnalizare a tuturor edificiilor monument, de cultură şi de patrimoniu, prin plăcuţe indicatoare, astfel încât turiştii care vor să viziteze oraşul să nu se mai rătăcească pe străzi atunci când caută vreun muzeu sau catedrală.

Potrivit primarului Gheorghe Ciuhandu, aceste indicatoare sunt realizate conform standardelor europene, adică respectă culorile folosite în Comunitate: indicatoare maro pentru monumente, albastre sau negre pentru instituţii.

Atracţii turistice
cu „explicaţii“

Primele indicatoare orientează turiştii spre Muzeul de Artă, Catedrala Mitropolitană, Muzeul Banatului, primărie, Palatul Culturii şi Gara de Nord. „Pe lângă acest proces de montare a indicatoarelor rutiere standardizate european, intenţionăm să promovăm mai detaliat monumentele oraşului. În acest sens, am dezvoltat un parteneriat cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică şi Centrul de reabilitare urbană, astfel că, în scurt timp, pe câteva zeci de edificii din oraş, identificate ca monumente deosebit de importante, vom posta plăcuţe cu informaţii despre ele. Acestea vor conţine, printre altele, anul construcţiei şi numele arhitectului care s-a ocupat de proiect“, explică primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Edilul estimează că în maximum o lună oraşul de pe Bega va fi în totalitate semnalizat, atât în ceea ce priveşte indicatoarele rutiere care orientează turistul spre obiectivele pe care vrea să le viziteze, cât şi în ceea ce priveşte dotarea clădirilor – monument cu plăcuţe informative despre istoria locului respectiv.