Evenimentul Zilei > International > Obama: Încrederea noastră în America şi în libertate nu s-a schimbat în ultimii 10 ani
Obama: Încrederea noastră în America şi în libertate nu s-a schimbat în ultimii 10 ani

Obama: Încrederea noastră în America şi în libertate nu s-a schimbat în ultimii 10 ani

Preşedintele Barack Obama le-a spus americanilor că ar trebui să onoreze memoria victimelor din 11 septembrie, dar să privească spre viitor cu inimile pline de speranţă, relatează BBC.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că ultimul deceniu a demonstrat că americanii au reuşit să-şi apere stilul de viaţă. Idealul potrivit căruia "femeile şi bărbaţii ar trebui să se autoguverneze a fost doar întărit", a spus Obama.
SUA a comemorat, ieri, atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, în care şi-au pierdut viaţa aproape 3.000 de oameni. După ce a participat la ceremoniile desfăşurate la World Trade Center în New York, la Pentagon, în Washington, şi în Pennsylvania, preşedintele Obama a ţinut un discurs, seara, în timpul unui concert la Centrul Kennedy din capitală.
Recesiune şi război
Foarte multe lucruri s-au schimbat pentru americani în ultimii 10 ani. "Am cunoscut războiul şi recesiunea, dezbaterile pasionate şi diviziunile politice. Nu vom putea să-i aducem înapoi pe cei pe care i-am pierdut atunci, sau pe americanii care s-au sacrificat în războaiele ce au urmat", a spus preşedintele.
"Totuşi, merită să ne amintim şi ce nu s-a schimbat", a precizat el. "Caracterul nostru ca naţiune nu s-a schimbat. Încrederea noastră în America, credinţa în faptul că toţi oamenii sunt egali şi merită aceeaşi libertate de a-şi alege propriul destin, acea credinţă care, prin încercări şi teste, a fost doar întărită", a conchis Obama.
El a lăudat cele două milioane de americani care au participat la război, după 9/11, şi care au demonstrat că cei "care ne fac rău nu se pot ascunde de mâna justiţiei, oriunde s-ar afla în această lume".
Peste 6.200 de militari americani au fost ucişi în războaiele din Irak şi Afganistan.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: