Evenimentul Zilei > International > Obama: „Nu există nicio ţară din lume care să nu-şi dorească să fie în locul SUA”
Obama: „Nu există nicio ţară din lume care să nu-şi dorească să fie în locul SUA”

Obama: „Nu există nicio ţară din lume care să nu-şi dorească să fie în locul SUA”

"Am obosit să vă apăr, să apăr administraţia Obama. Sunt foarte dezamăgită de situaţia în care ne aflăm acum. Mi s-a spus ca am votat pentru un om care urma să schimbe lucrurile semnficativ pentru clasa de mijloc. Sunt unul dintre aceşti oameni. Şi aştept, domnule. Aştept. Este aceasta noua realitate?". Acesta este mesajul transmis de o susţinătoare a liderului de la Casa Albă în timpul unei întâlniri pe teme economice cu americanii, scrie The New York Times.

Răspunsul lui Obama a fost unul liniştitor. "Timpurile pe care le trăim sunt grele pentru toată lumea. Vă înţeleg frustrarea. Scopul meu nu este să vă conving că totul este în ordine. Dar vreau să spun că ne îndreptăm în direcţia bună".
N-a fost singura care l-a apostrofat pe Obama. Câteva minute mai târziu, o tânără a luat cuvântul şi l-a întrebat dacă nu cumva spiritul pe care l-a transmis tinerilor e pe moarte. "Se pare că visul american e de neatins pentru mulţi dintre noi… E mort visul american pentru mine?"
În locul SUA
"Am încredere că visul american va continua. Nu există nicio ţară din lume care să nu-şi dorească să fie în locul nostru", i-a răspuns Obama studentei pe un ton calm.
Criticile aduse de simpatizanţi lui Obama au fost transmise de CNBC şi apoi preluate de toată presa. Popularitatea liderului american a scăzut dramatic
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dfibz7Vw5Ys?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dfibz7Vw5Ys?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: