Evenimentul Zilei > EVZ Play > Obama îl acuză pe Romney că „întâi trage şi apoi ţinteşte” în materie de politică externă
Obama îl acuză pe Romney că „întâi trage şi apoi ţinteşte” în materie de politică externă

Obama îl acuză pe Romney că „întâi trage şi apoi ţinteşte” în materie de politică externă

Preşedintele Barack Obama l-a acuzat ieri pe Mitt Romney că "întâi trage şi apoi ţinteşte" în materie de politică externă, după ce adversarul său republican a criticat reacţia administraţiei de la Casa Albă la atacurile antiamericane din Libia şi Egipt, relatează AFP.

"Trebuie trasă o lecţie din acest caz: se pare că guvernatorul Romney are tendinţa să tragă mai întâi şi abia apoi să ţintească", a declarat Obama într-un interviu pentru postul de televiziune CBS.

"În calitate de preşedinte, unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că nu poţi face acest lucru. Este important să te asiguri că declaraţiile pe care le faci sunt susţinute de fapte şi să te gândeşti la toate consecinţele înainte de a vorbi", a adăugat Obama.

Declaraţiile au fost citite jurnaliştilor, înaintea difuzării lor de către CBS, în avionul Air Force One de către purtătorul de cuvânt al lui Obama, Jay Carney.

Acesta a mai spus că Obama a vorbit la telefon cu membri ai familiilor a doi din cei patru americani ucişi în atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi, în estul Libiei, printre care şi ambasadorul Chris Stevens.

Romney îşi reiterase miercuri criticile împotriva reacţiei administraţiei Obama la manifestaţiile violente care au avut loc cu o zi în urmă în faţa ambasadei SUA la Cairo, vorbind despre trimiterea de "semnale ambigue".

Republicanul a invocat în special un comunicat al ambasadei SUA la Cairo care condamna filmul aflat la originea manifestaţiilor din Egipt şi Libia. El criticase deja încă de marţi seară reacţia administraţiei Obama.
CITIŢI ŞI:

  • YouTube a blocat accesul la filmul antiislam în Libia şi Egipt| VEZI filmul care a dus la moartea ambasadorului american în Libia
  • MOARTEA ambasadorului american în Libia. Atacul a fost PLĂNUIT în avans
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: