Evenimentul Zilei > International > Obama: Aerul de tip dur sau plictisit al lui Putin este doar un truc politic
Obama: Aerul de tip dur sau plictisit al lui Putin este doar un truc politic

Obama: Aerul de tip dur sau plictisit al lui Putin este doar un truc politic

Preşedintele american Barack Obama a vorbit într-un interviu acordat postului NBC despre relația cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Obama crede că imaginea de tip dur sau plictisit afișată de Putin în timpul întâlnirilor la nivel înalt nu este decât un "truc" politic prin care acesta încearcă să arate o imagine de fermitate în propria sa ţară.

Președintele american a mai spus că relaţia sa cu Vladimir Putin este una pragmatică şi bazată pe respect reciproc.

"Nu aş zice că e glaciar", a afirmat Obama în interviul ce face parte din acoperirea mediatică a Jocurilor Olimpice care încep azi în staţiunea rusă Soci.

"El are anume stil public, astfel că îi place să stea retras şi să pară plictisit în timpul interviurilor comune. Impresia mea este că aceasta este o parte din trucul său de politică internă prin care vrea să pară un tip dur", crede Obama, adăugând că politicienii americani sunt diferiți din acest punct de vedere deoarece sunt înclinați să zâmbească din când în când.

"Adevărul este că atunci când ne întâlnim avem multe schimburi de opinii, există surprinzător de mult umor şi facem fiecare numeroase concesii. Întotdeauna m-a tratat cu tot respectul", a mai spus Barack Obama.