O tumoare canceroasă inoperabilă a fost operată

O tumoare canceroasă inoperabilă a fost operată

O intervenţie chirurgicală revoluţ ionară a fost realizată la Miami, în Statele Unite, pentru îndepărtarea unei tumoare canceroase la o pacientă de 63 de ani.

Brooke Zepp avea o tumoare poziţionată adânc în abdomen, iar medicii au fost nevoiţi să înlăture toate organele din zonă şi apoi să le pună la loc, potrivit Reuters. Fără această operaţie femeia ar mai fi trăit doar câteva luni. Intervenţia chirurgicală a fost realizată pe 4 martie, de o echipă de medici coordonată de profesorul Tomoaki Kato, la Centrul medical Jackson Memorial din cadrul Universităţii din Miami.

În timpul operaţiei, care a durat 15 ore, toate organele din zonă, stomacul, pancreasul, splina, ficatul, intestinele gros şi subţire, au fost scoase şi conservate în gheaţă. Organele au fost implantate din nou în poziţia lor normală după ce tumoarea - care avea un diametru de aproximativ 5 centimetri - a fost înlăturată.

Medicul Tomoaki Kato a spus că operaţia este o premieră: niciodată nu s-au mai înlăturat şase organe din abdomenul unui pacient pentru a elimina o tumoare malignă, considerată anterior inoperabilă din cauza poziţiei. În timpul operaţiei, pacientei, care va fi externată în cursul acestei săptămâni, i s-au înlocuit mai multe vase sangvine cu unele artificiale, fabricate din Gore-Tex.

Ne puteți urmări și pe Google News