Evenimentul Zilei > International > O româncă, în echipa lui Donald Trump
O româncă, în echipa lui Donald Trump

O româncă, în echipa lui Donald Trump

Daniela Rus, director al Laboratorului de Știința Computerelor și Inteligență Artificială de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), va face parte din echipa de consultanți a președintelui Donald Trump, a anunțat Casa Albă.

Vestea este adusă, pe Facebook, de europarlamentarul Cristian Terheș, care informează că ”profesorul Daniela Rus va  face parte din Consiliul Consultativ pe Stiință și Tehnică al președintelui Donald Trump”.

Informația a fost furnizată chiar de Casa Albă, în urmă cu două zile.

„Sunt onorată să pot adăuga perspectiva mea de informatician acestui grup într-o perioadă în care atât de multe probleme ce implică Inteligenta Artificiala și alte aspecte ale informaticii ridică importante intrebări știintifice și politice pentru națiune și lume”, a spus Daniela Rus, citată de HPCwire.

Daniela Rus s-a născut la Cluj Napoca, în urmă cu 57 de ani, fiind absolventă a liceului ”Nicoale Bălcescu”. A emigrat în Statele Unite ale Americii, obținând, în 1993, titlul de doctor în Știinţa Computerelor la Universitatea Cornell. Din 2003 lucrează la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde, ulterior, a a ajuns director al Laboratorului de Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială (CSAIL).