Mai precis, proiectul BUTONUL ROȘU, un proiect electoral, așa cum susține viceprimarul pnl-ist de la sectorul 2, presupune achiziționarea de telefoane mobile pentru persoanele în nevoie, telefoane ce vor fi oferite gratuit de primarul PSD în funcție.

PNL nu a fost de acord cu acest proiect, mai mult, un consilier PER a cerut măcar schimbarea numelui din BUTONUL ROȘU în BUTONUL VERDE. Acesta este momentul care a dus la jigniri și amenințări, grupul PNL părăsind ședința de consiliu din cauza injuriilor aduse de consilierii PSD.

Surpriză, însă! Proiectul a trecut cu votul USR. Mai mult, la schimb, PSD a votat în unanimitate proiectul USR aflat pe ordinea de zi.

Liderul USR DanBarna a susținut ieri că spune că succesul moțiunii de cenzură nu este o certitudine, dar formațiunea pe care o conduce ar putea accepta susținerea unui guvern de tranziție, chiar dacă în el ar fi membri ALDE și Pro Romania, fșțti PSD, condiția fiind totuși aceea de respectare a condițiilor de integritate USR.

„USR a fost un partid consecvent. Dacă vom cădea de acord pentru alegeri anticipate, nu mai intrăm în secvența asta (a unui guvern de tranziție – n.r.). Moțiunea de cenzură nu trimite guvernul acasă. Moțiunea de cenzură inabilitează Guvernul să emită ordonanțe de urgență și rămâne doar să administreze treburile curente”, a subliniat liderul USR. El a mai spus că la consultările de la Cotroceni, care vor fi convocate dacă trece moțiunea, va susține ideea unui acord cu celelalte partide pentru a declanșa alegeri anticipate.