Evenimentul Zilei > International > O jurnalistă de la Russia Today a recunoscut că răspândeşte „minciuni” pentru Putin şi a demisionat
O jurnalistă de la Russia Today a recunoscut că răspândeşte „minciuni” pentru Putin şi a demisionat

O jurnalistă de la Russia Today a recunoscut că răspândeşte „minciuni” pentru Putin şi a demisionat

Sara Firth, prezentatoare la Russia Today, , a demisionat vineri de la postul pro-Kremlin, subliniind într-un mesaj postat pe Twitter că face acest gest "pentru adevăr".

"Am demisionat astăzi (vineri) de la RT. Am un respect uriaş pentru mulţi din echipă, dar sunt pentru adevăr", scrie Firth, în mesajul său.

Potrivit Mediafax, jurnalista şi-a anunţat demisia la scurt timp după ce a scris în alt mesaj, postat tot pe Twitter, că prezentatorii Russia Today  "lucrează pentru Putin" şi răspândesc "minciuni". Ea a acuzat postul că le cere prezentatorilor săi să "ascundă adevărul".

"@Polly_Boiko @ukTanos Minciuni. Lucrăm pentru Putin. Ni se cere zilnic dacă nu să-l ignorăm total, să ascundem adevărul", a scris ea în acest prim mesaj.  "Regula 1 în ghidul stilului RT: Este ÎNTOTDEAUNA vina Ucrainei* (*adaugă alt nume după caz)", a mai denunţat  prezentatoarea.

"Ieri (joi), când a apărut ştirea (despre prăbuşirea avionului Malaysian Airlines în Ucraina), parcă simţeai o lovitură în stomac", a povestit Firth într-un interviu pentru revista britanică Press Gazette. "Şi am intrat în camera ştirilor, iar ei difuzau mărturia unui martor ocular de Dumnezeu-ştie-unde care dădea vina pe Guvernul ucrainean", a adăugat Firth.

Ea mai spune că, în acel moment, şi-a promis că dacă i se va "cere să sară peste fapte şi să nu spună adevărul", atunci va pleca. "Şi, iată, am plecat", a conchis ea, adăugând că Russia Today  "nu este nici o organizaţie plăcută".

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: