Evenimentul Zilei > Social > O icoană a scăpat neatinsă de flăcările care au ars complet casa unei femei
O icoană a scăpat neatinsă de flăcările care au ars complet casa unei femei

O icoană a scăpat neatinsă de flăcările care au ars complet casa unei femei

O icoană ce îi înfățișa pe Sfânta Fecioară Maria și pe pruncul Iisus a rămas intactă, după ce casa unei femei din Botoșani a ars complet, joi. Întâmplarea a fost anunțată de reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Icoana aproape intactă a fost descoperită de către pompierii ISU Botoșani, după ce casa unei femei în vârsta de 87 de ani a ars complet.

„O icoană cu Sfânta Fecioara Maria și Pruncul Iisus a rămas aproape intactă după ce focul a mistuit totul în jur. Mai ales acum, când se apropie sărbătoarea Sfintei Maria, să o privim ca un semn că toate problemele pot fi depășite”, se arată în postare ISU Botoșani.

Casa unei femei a fost distrusă de flăcări

Casa femeii în vârstă de 87 de ani, ce locuia în localitatea Coştiugeni din comuna Albeşti a fost distrusă complet, joi, în urma unui incendiu. Potrivit pompierilor, femeia nu se afla în locuinţă în momentul declanşării incendiului.

„Când a izbucnit incendiul, proprietara, în vârstă de 87 de ani, nu era în casă. Alarma a fost dată de un nepot, care locuieşte în aceeaşi gospodărie. La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Albeşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă”, au precizat oficialii ISU, potrivit Agerpres.

O altă icoană cu Maica Domnului a scăpat de flăcări

O întâmplare similară a avut loc în luna februarie a acestui an, când o icoană, care deși avea ramele din plastic, a rămas neatinsă de flăcările unui incendiu care aproape a distrus o locuință din județul Bihor.

În incendiu, toate obiectele aflate în hala cuprinsă de flăcări, dar și un microbuz s-au făcut scrum. A scăpat neatinsă  doar icoana care o reprezintă pe Maica Domnului.

Călugării de la Mănăstirea Izbuc au considerat întâmplarea ca fiind o minune și nu doar o simplă coincidență.

„Am dori să vă împărtășim o minune ce s-a întâmplat la începutul lunii februarie cu o icoană a Maicii Domnului. În noaptea de 1 spre 2 februarie 2022, a avut loc un incendiu într-o gospodărie din localitatea Valea Mare de Criș, județul Bihor. A ars tot ce a intrat în contact cu focul, inclusiv obiecte metalice s-au topit, iar cele mai multe au fost distruse în totalitate.

Singurul obiect rămas întreg, a fost o icoană a Maicii Domnului, litografie (hârtie) cu rama din plastic”, au precizat atunci reprezentanții Mănăstirii Izbuc.