Patronul olandez al Fabricii Driessen Manders Company  (DMC) din Codlea, care produce piese turnate si prin frezare, a decis să facă, din bani proprii, testarea tuturor angajaților. Din păcate, rezultatele sunt alarmante: 11 persoane din cele 60 angajate au fost depistate pozitiv la testul Covid-19, scrie newsbv.ro

Decizia patronului fusese luată după ce unul dintre angajați a venit la firmă pentru a solicita un concediu medical, potrivit codlea-info.ro. Bărbatul se prezentase și la Spitalul Codlea, la. cabinetele medicilor de familie.

A acolo, a fost introdus în zona de triaj și a fost testat pentru că prezenta simptome specifice.

Reacția oficialilor companiei nu s-a lăsat așteptată: „Am aflat ca unul dintre angajatii nostii nu a respectat regulile pentru coronavirus. Acest fapt o să îl coste locul de muncă. Pe lângă asta, DMC il va acționa în judecată în caz că altcineva va lua virusul și/sau cineva va muri din cauza lui. Dacă ești bolnav trebuie să stai acasă, sunt și alte familii care pot fi afectate”.

În acest context, Direcția de Sănătate Publică Brașov a demarat o anchetă epidemiologică. S-a ajuns astfel până la Oficiul Poștal din Codlea, unde lucrează soția angajatului de la DMC, care, după testare, a fost și ea confirmată pozitiv.

Din această cauză, Oficiul Poștal Codlea a fost închis pentru dezinfecție. Mai multe persoane au fost trimise în izolare la domiciliu, iar ancheta este în curs de desfășurare. Conform unor surse din domeniul sanitar, probleme ar exista și la Primăria Codlea.