O băutură scumpă era să o omoare! Tânăra a rămas fără stomac

O băutură scumpă era să o omoare! Tânăra a rămas fără stomac

Aniversare cu ghinion pentru o tânără din Marea Britanie. În timp ce sărbătorea împlinirea vârstei de 18 ani, fata a băut un cocktail scump, care aproape i-a fost fatal. Băutura conţinea azot, care i-a perforat stomacul.

Medicii au reuşi să îi salveze viaţa, dar au fost nevoiţi să îi scoată stomacul, potrivit Daily Mail.

Azotul lichid se evaporă la temperaturi de 196 de grade Celsius şi este folosit în unele localuri de lux pentru a îngheţa băuturi şi a crea un efect de fum. Însă dacă este înghiţit, poate provoaca arsuri grave. Adolescenta a fost victima industriei iresponsabile a băuturilor alcoolice, susţin autorităţile din sănătate. "Oamenii nu ar trebui să se joace de-a chimiştii în locurile publice", a avertizat doctorul John Ashton.

Gaby Scanlon îşi sărbătorea ziua de naştere împreună cu mai mulţi prieteni, la un bar din Lancaster. Tânăra a comandat două cocktailuri denumite "Nitro Jagermeister". După ce le-a băut, a început să aibă dificultăţi de respiraţie şi dureri îngrozitoare de stomac. A fost dusă imediat la spital, iar doctorii au descoperit că băutura îi perforase stomacul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul operaţiei, pentru a-i salva viaţa, medicii i-au scos aproape tot stomacul.

Pentru moment, tânăra este în stare stabilă, dar va avea nevoie de tratament medical toată viaţa.