Evenimentul Zilei > Actualitate > Numărul copacilor din sectoarele 1 şi 6 a crescut de trei ori
Numărul copacilor din sectoarele 1 şi 6 a crescut de trei ori

Numărul copacilor din sectoarele 1 şi 6 a crescut de trei ori

La ora actuală în sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei numărul copacilor a crescut la 1,3 milioane, de la 400.000, potrivit unei declaraţii a primarului general Sorin Oprescu.

Acesta a citat cifre dintr-o analiză a cadastrului verde, precizând că în curând vor fi gata datele şi pentru sectoarele 2 şi 4.
"Nu doresc să mai complic viaţa cetăţenilor şi să las să apară betoane peste tot", a declarat primarul Oprescu la o întâlnire cu câteva organizaţii nonguvernamentale din domeniul ecologiei.
100 de copaci protejaţi în Bucureşti
Mai mult, directorul executiv de la Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei, Oana Grigore, a declarat că există 400 de hectare de terenuri degradate în Capitală care, la ora actuală, nu pot fi amenajate pentru că sunt prinse în decizii de punere în posesie.
Potrivit acesteia 50% din cadastrul verde al oraşului este finalizat, iar din date reiese că în Capitală sunt 110 exemplare de copaci ocrotiţi, pe care vor fi puse plăcuţe. Aceşti arbori, care au fost identificaţi alături de Academia Română, vor fi împrejmuiţi cu garduri de protecţie.