Nuland, despre Legea amnistiei: Nu este deloc clar pentru mine care este traiectoria viitoare

Nuland, despre Legea amnistiei: Nu este deloc clar pentru mine care este traiectoria viitoare

Întrebată, astăzi, la o întâlnire cu jnurnaliştii, ce spune despre scandalul iscat de controversata Lege a amnistiei, rămasă în sertarele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Victoria Nuland a spus că nu-i este deloc clar care este ,,traiectoria viitoare,,.

"Am fost informată în ultimele 24 de ore despre posibilele soluţii de viitor aici şi nu este deloc clar pentru mine care e traiectoria viitoare", a declarat aisistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland. Ea a precizat că a primit "asigurări" din partea guvernului român "cu privire la înţelegerea reacţiei internaţionale faţă de acele evenimente specifice". Ea a recomandat organizarea unei dezbateră sincere şi deschise despre importanţa transparenţei şi importanţa statului de drept. Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a fost introdusă, luna trecută, în mare secret, un proiect de lege privind amnistia si gratierea unor categorii de fapte penale, proiect care ar duce la eliberarea din închisoare a unor politicieni. În urma scandalului iscat, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi retrimis comisiei juridice. Asistenta secretarului american de Stat pe afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland a subliniat, astăzi, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu un grup de jurnalişti români, că politicul nu trebuie să se amestece în justiţie. America vrea un guvern curat şi puternic a mai spus Nuland, care a evitat să comenteze absenţa premierului Victor Ponta pe parcursul vizitei sale la Bucureşti, precizând că nu doreşte să se implice în dezbaterea politică internă din România. Vă prezentăm cele importante declaraţii. CITIȚI ȘI:

  • Președintele Băsescu s-a întâlnit cu Victoria Nuland. Şeful statului: Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta natura relaţiilor noastre | VIDEO
  • Emisarul SUA, Victoria Nuland, s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu
  • CAMPANIE EVZ. Susțineți petiția "Spune Americii și României că și ție îți pasă și ești contra corupției!"
  • EVZ TV. "Mesajul vizitei emisarului SUA: premierul nu este frecventabil"
  • Sorina Matei: "Subiectul SUA. Legătura dintre moguli, politicile editoriale în televiziuni şi PSD"
  • CORLĂȚEAN a discutat azi cu VICTORIA NULAND, în Lituania, despre parteneriatul româno-american