Nu ştii dacă vei lua BAC-ul? Te ajută sindicatul

Nu ştii dacă vei lua BAC-ul? Te ajută sindicatul

Blocul Naţional Sindical (BNS) derulează în prezent o campanie de consiliere în carieră pentru liceeni, în cadrul căreia vor fi oferite, până în vara anului 2013, servicii de consiliere pentru 50.000 de tineri.

"Am intrat din decembrie 2011 în şcoli şi în licee unde derulăm o campanie susţinută de consiliere în carieră pentru că ne-am săturat să vedem cum se irosesc an de an generaţii de tineri. Până acum am oferit servicii de consiliere unui număr de peste 3.000 de tineri, dar până în vara anului viitor vom lucra cu 50.000 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Practic, îi asistăm, îi consiliem şi îi ajutăm să-şi găsească un destin în această ţară. De asemenea, vrem să construim o reţea naţională care uneşte o lungă listă de actori responsabil în piaţa educaţiei şi în cea a muncii", a declarat, miercuri, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că BNS a oferit consultanţă gratuită Autorităţilor de Management POSDRU ca să poată lansa sesiuni de proiecte dedicate tinerilor.

"Am oferit consultanţă gratuită Autorităţilor de Management POSDRU ca să poată lansa sesiuni de proiecte dedicate tinerilor, care să permită, pe de o parte, calificarea în nişte meserii bine orientate, iar pe de altă parte să deblocăm mecanismului internship - adică să aducem împreună mediul de afaceri, tinerii şi şcoala. Acest lucru presupune că din burta unui proiect scris să fie finanţate costurile aferente procesului de ucenicie a tânărului precum şi indemnizaţiile pentru tineri, deoarece ei trebuie să fie stimulaţi. Îi încurajăm pe elevi să utilizeze programele de formare profesionale după vârsta de 16 ani, ca să deprindă suplimentar cu competenţe profesionale care să-i ajute", a spus Costin.

Ne puteți urmări și pe Google News