În biroul lui Marius Tucă din redacția Jurnalul Național. Poetul are căști în urechi și stă tolănit în scaunul de piele, cu ochii închiși. Dan Constantin, redactorul șef ăl bătrân, umblă prin încăpere și vorbește.
– Tucă, băiatule, ți-am zis să stai liniștit că mă ocup eu de jagardelele de la Evezeul băsist. Am fost ditamai șeful la Cenzura ceaușistă. Scria ma-reeee pe ușă: Tov. Dan Constantin. N-am îmbătrânit, mai băiatule, degeaba. Mă țin balamalele și nici nu te-am lăsat cu curu-n baltă ca tonomatul ăla de Ciutacu, care se visa mare teleast…sau televist…sau cum s-o spune, că-s atât de-de-de… Mă rog, nu te las băiete la greu. Reține!
Tu îți vezi frumos de Tavernă…Hă-hă-hă, ce manevră mișto ai făcut cu Năstase când te-ai lipit mumos cu sârbu! Când întrebau papagalii ăia de reporteri ”A cui e Taverna?”, răspunsul era scris deja pe firmă: a sârbului! El cu banii, tu cu pilele. Hă-hă-hă, bună, bună rău, Mariusică, erai în vână. Cam curgea laptele si mierea p-atunci. D-aia zic, nu te stresa de ce scrie alde Cristoiu, Andronic, Tunsu pe care l-am tuns și ceilalți trădători, haimanale, nocivii ăia de la Evezeu.
Cum îi trăsneam eu pe ziariștii lui nea Nicu, cum le tăiam mieunatul când erau nemulțumiți că le-a ciopârțit Cenzura textul n-a visat nici mama-mamelor lor de băsiști! Te-am scăpat eu când au venit ăia de la Garda Financiară și ți-au luat calculatoarele și casele de marcat de la ”Taverna sârbului”, că te bănuiau că bagi pește de la cherhanaua ta din Olimp? Te-am scăpat, Mariusică.
Gâdea nu era atunci pe micul ecran, dar și dacă era nu-ți făcea el emisiune ca să te aducă la stadiul pur de ”Milionarul de la miezul nopții”. E cam pervers, între noi fie vorba, pastorul ăsta tradus de nevastă. Unii zic că i-a tradus biblia, alții că l-a tradus cu un tinerel de care se îndrăgostise până peste cap. Dacă-mi pun mintea aflu.
Tu reține că nu-mi place Gâdea ăsta. I-am zis și lui Domn Profesor, când făceam strategiile editoriale pentru Jurnalul național. Mereu îmi zice să-ți transmit salutările lui cordiale, că nu vrea să te streseze. Mi-a și zis: ”Dane, condu tu ziarul, ocupă-te. Marius e tânăr, are poezii în cap și afacerile personale îl storc de vlagă, că-i totuși începător – două vile, câteva apartamente, o cherhana și două restaurante… Gâdea-I altfel, ăla joacă tare în platou, dă cu Băse de pământ, îl asmute și pe Badea, mai îmi rezolvă și mie una-alta, ba mai aleargă și după gagici după emisiune, de l-au prins și paparazzi o data”. Asta îmi zice mie Bossul.
Și-atunci cum să nu-i execut eu pe mercenarii ăia cu propaganda băsistă îmbulinată? Hai, că am fost genial, mă Tucă! Tu stai, odihnește-te, că am eu grijă de ei, de Pora, de Macovei, Tapalagă, de Halpert ăla de m-a ținut de papițoi când a venit la Libertatea unde fusesem șef, de Turcescu și alte haimanale băsiste de la B1.
Dispar acu, că i-am promis un masaj lui Domn Profesor. O sa revin cu lucruri proaspete, o să-ți placă. Vorba lui Mircică – ți-am zis că Gâdea nu-mi place! – Bine, Pa!