Lăsaţi-mi familia în pace", atât a reuşit să articuleze senatorul PSD Cezar Măgureanu după ce a ieşit, ieri, de la audierile de la Parchet, unde a aflat că este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional. Pentru 30 de zile, demnitarul nu are voie să părăsească ţara.
Abuzând de funcţia de membru al Comisiei de buget – finanţe şi prieten cu şefii din ANAF, care anunţau infractorii de iminenţa unor controale, Măgureanu "a sprijinit constant" o grupare de evazionişti care, din 2010, sărăcea bugetul de stat cu 40 milioane de euro pe an. La un moment dat, una din firmele prin care fiica şi ginerele, Sorin Găzdac, făceau evaziune a fost controlată. Senatorul este sunat de progenitură şi i se cere, pe 11 ianuarie, să intervină pentru "că aşa nu se mai poate". Două zile mai târziu, politicianul s-a angajat să discute cu ministrul de Finanţe pentru încetarea controalelor. În acest sens, a fost interceptat în timp ce o asigura pe fiică – sa că s-a întâlnit cu o "persoană de interes din cadrul administraţiei centrale". "Vezi că am vorbit, da? … Cinci minute l-am aşteptat că era plecat la… ăla mare, da? … Şi-a venit şi… imediat ne-am pupat, înţelegi?", se arată în documentele procurorilor.
Pe 7 martie 2012, Măgureanu discută iar cu fiica sa: "Vorbii şi acum cu ăsta, cu ministrul … şi a zis, zice‚ domnul senator, am dat şi am vorbit personal cu Florea (Florea Sorin, şeful Gărzii Financiare, n.r.). Pe motiv că are imunitate, Măgureanu este cercetat separat de cei 39 de evazionişti care au ajuns după gratii pentru 29 de zile.
Printre aceştia se numără Nicuşor Drăgan, directorul general adjunct al ANAF, şi Dan Stroe, director de achiziţii al ANAF, Sorin Găzdac, Octavian Grecu, zis "Butoane", şi Nicole Saikaly, fostul iubit al vedetei playboy Gina Pistol, au ajuns şi ei după gratii pentru 29 de zile. Reţeaua era specializată în diverse operaţiuni de import, achiziţii sau livrări intracomunitare de bunuri, cum ar fi zahăr sau condimente. Operaţiunile fie nu erau înregistrate în actele contabile, fie cifrele nu erau reale, scopul fiind acela de a obţine ilegal TVA.
Citiţi şi:

  • DOSARUL EVAZIUNII FISCALE DE MILIOANE. 39 de arestaţi, printre care şi doi şefi ANAF. Senatorul interlopilor nu poate părăsi ţara
  • REŢEAUA RETURNĂRILOR DE TVA: dezvăluiri despre BUGETARII MILIONARI de la Fisc
  • Captură uriaşă în urma percheziţiilor de ieri. Directorul de achiziţii de la ANAF avea 600.000 de euro în seif