Evenimentul Zilei > Actualitate > NOSTALGIA TV: Cătălin Crişan
NOSTALGIA TV: Cătălin Crişan

NOSTALGIA TV: Cătălin Crişan

Interpretul care a cucerit inima publicului în 1987 cu melodia „Vorbeşte marea“ a împlinit în luna februarie 40 de ani.

S-a lansat în 1987, la Festivalul de la Mamaia, interpretând şlagărul „Vorbeşte marea“. A absolvit Şcoala de Muzică, Secţia pian, şi Liceul „Mihai Viteazul“ şi s-a hotărât să urmeze Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu“.

Pe lângă cariera de interpret de muzică uşoară, Cătălin Crişan a abordat şi televiziunea, şi radioul, în calitate de prezentator. A avut o emisiune de succes la Radio România Actualităţi şi a fost cooptat în echipa televiziunii Romantica.

În 2007 a lansat un nou album, intitulat „Am albit de dorul tău“. Materialul cuprinde zece piese de dragoste, iar una dintre ele este interpretată împreună cu soţia sa, Lucia Crişan. Piesele sunt compuse de Cătălin şi de textiera Roxana Popescu.

Din discografia artistului mai face parte albumul „Revino“, lansat în 2005, care conţine 11 piese, dintre care unele refăcute în variantă modernă. „Vorbeşte marea“, „Mama“ şi „Dacă pleci“, iar melodia „Rabdă inimă şi taci“ a beneficiat de un videoclip filmat la Casa Universitarilor. „Revino“ conţine 11 piese, dintre care opt sunt noi, compuse de Mugurel Vrabete, Dan Iagnov, Viorel Gavrilă şi Andrei Kerestely.

După muzică şi televiziune, Cătălin Crişan s-a hotărât să abordeze şi literatura, astfel că s-a apucat să scrie un roman, început cu patru ani în urmă.