Norocoase la sorti

Norocoase la sorti

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a avut noroc ieri, la tragerea la sorti a grupelor pentru turneul final al Campionatului Mondial din Franta, programat in decembrie.

Tricolorele, medaliate cu argint la editia trecuta, de la Sankt Petersburg, vor evolua in Grupa D, alaturi de reprezentativele Poloniei, Tunisiei si Chinei. Obiectivul elevelor lui Gheorghe Tadici este clasarea pe podium, lucru foarte posibil in conditiile in care romancele au un culoar favorabil pana in faza sferturilor de finala.

Tadici: „Ne gandim la o finala” La Mondialul francez vor participa 24 de echipe, repartizate in sase grupe preliminare. Formatiile clasate pe primele doua locuri in fiecare grupa se califica in doua grupe principale, de sase echipe. Dintre acestea, primele patru merg in faza „sferturilor”.

Cum unul dintre primele doua locuri in Grupa D nu este o problema pentru Romania, in faza a doua a competitiei, tricolorele vor avea adversare abordabile, respectiv favoritele din grupele E si F, adica Ungaria, Spania, Germania (sau Ucraina) si Coreea de Sud. Prin tragerea la sorti favorabila, romancele au evitat adversari redutabili cel putin pana in „sferturi”, precum Rusia, campioana mondiala en-titre, Norvegia, campioana europeana, si Franta, gazda intrecerii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Romania are prima sansa in grupa, urmata de Polonia. Mai departe vom intalni nuci mai tari de spart - Coreea de Sud, Germania si Ungaria -, dar, per total, sunt multumit ca am evitat Grupa C. E bine ca nu infruntam Rusia si Franta pe traseul urmator. Cu putin noroc urcam pe podium. De fapt, cu totii ne gandim la o finala”, a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Cristian Gatu, presedintele FR Handbal, a ridicat stacheta: „Avem un culoar bun spre grupa principala, dar si spre indeplinirea obiectivului, adica o clasare pe podium. Am incredere ca fetele isi vor dori mai mult decat la editia trecuta, cand au cucerit medaliile de argint”.

Iata si componenta grupelor: Grupa A: Kazahstan, Argentina, Croatia, Franta; Grupa B: Australia, Macedonia, Brazilia, Rusia; Grupa C: Danemarca, Angola, Austria, Norvegia; Grupa D: Tunisia, China, Polonia, Romania; Grupa E: Congo, Japonia, Spania, Ungaria; Grupa F: Paraguay, Ucraina, Republica Coreea, Germania.

PROPUNERI

Patru variante de selectioner Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Handbal a stabilit ieri o lista cu numele antrenorilor propusi pentru functia de selectioner al echipei nationale masculine, ramasa fara tehnician dupa demisia lui Lucian Rasnita, cel care a ratat calificarea atat la Campionatul Mondial, cat si la Europene.

Cele patru variante sunt: Aihan Omer, Vasile Stanga, Ghita Licu si Radu Voina. Noul antrenor al baietilor va fi ales, luna viitoare, de Consiliul de Administratie al federatiei, care a conditionat ca selectionerul sa nu mai antreneze si la o echipa de club, pentru a se evita astfel conflictele de interese. Principalul favorit pare a fi Vasile Stanga, dar una dintre variantele luate in discutie este tandemul Stanga - principal, Omer - secund.