Evenimentul Zilei > Politica > Noi nume de consilieri pe lista lui Iohannis
Noi nume de consilieri pe lista lui Iohannis

Noi nume de consilieri pe lista lui Iohannis

Noi nume de consilieri se află pe lista lui Klaus Iohannis, președintele ales al României.

Potrivit unor surse din PNL, între cei care ar fi fost deja agreați de președintele ales al României, s-ar afla Dan Mihalache pentru zona de analiză și strategie politică, Cosmin Marinescu pentru zona economică și Andrei Muraru, istoric și fost președinte al IICCMER, doctor al Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Istorie, cu lucrarea "Procesele criminalilor de război din Transnistria". Cosmin Marinescu este conferenţiar universitar doctor la Catedra de Economie şi Politici Economice din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. In ceea ce priveste politică externă, Iohannis ar aștepta ”o recomandare” din partea senatorului Mihai Răzvan Ungureanu, anunță ProTV. O altă ”recomandare” de consilier prezidențial ar putea veni din partea europarlamentarului Eduard Hellvig. Inițial acesta fusese considerat unul din favoriții lui Klaus Iohannis, dar a anunțat că nu va face parte din structura noii administrații prezidențiale.

De asemenea, numele Alinei Mungiu Pippidi a fost vehiculat pentru deveni consilier prezidențial al noului președinte ales, numai că aceasta a infirmat. "Trebuie sa spun neechivoc – pentru că am postat pe site și am avut surprize ca lumea n-a reluat – că eu nu o sa ma duc consilier cu carte de muncă la Cotroceni, deși de doua zile ma vorbeste toata lumea in acest sens", a declarat Alina Mungiu-Pippidi la Digi 24. O alta varianta luata in calcul pentru a deveni consilier prezidențial este cea a lui Emil Hurezeanu, ziarist și moderatorul unei emisiuni la Digi 24, cel care a organizat prezentarea programului de candidat al lui Iohannis. Până în acest moment, Emil Hurezeanu nu a confirmat sau infirmat o asemenea opțiune.    

Pentru pozitiile de consilieri prezidențiali mai sunt vehiculate numele prof. univ. Gabriel Popescu, fost consilier al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, profesor la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, la Facultatea de Economie Alimentara si a Mediului, cu gradul stiintific de doctor in economie, specializarea economie agrara. si avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitații Bucuresti.