Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi condiții de călătorie în SUA pentru români! Anunțul MAE: ce teste sunt acceptate
Noi condiții de călătorie în SUA pentru români! Anunțul MAE: ce teste sunt acceptate

Noi condiții de călătorie în SUA pentru români! Anunțul MAE: ce teste sunt acceptate

Ministerul de Externe anunță noile condiții de călătorie în SUA, în vigoare din 26 ianuarie, așa cum au fost stipulate de autoritățile americane. Testul negativ SARS-COV-2 devine obligatoriu.

Noi condiții de călătorie în SUA pentru români! Ministerul de Externe anunță noile condiții de călătorie în SUA, în vigoare din 26 ianuarie. Toate persoanele care sosesc în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în SUA. Testul este obligatoriu inclusiv pentru copiii de peste 2 ani.

Noi condiții de călătorie în SUA! Testul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 3 zile anterior sosirii

De asemenea, după sosirea în SUA, autoritățile americane recomandă o retestare și o perioadă de carantină de 7 zile. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a făcut publice o serie de informaţii utile. Toate persoanele care sosesc în Statele Unite pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Acestea pot prezenta și un document care să ateste că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar în prezent sunt vindecate.

Testul pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore (3 zile) anterior sosirii în Statele Unite. Sunt acceptate atât teste moleculare, cât şi teste antigen. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.

Măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 2 ani, inclusiv cetăţenilor americani, rezidenţilor permanenţi şi cetăţenilor aflaţi în tranzit. Companiile aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autorităţile americane, mai arată comunicatul MAE.

Retestare și carantină la sosirea în SUA, timp de 7 zile de la intrare

MAE mai precizează că autorităţile americane recomandă ca persoanele care intră în Statele Unite ale Americii să se testeze după o perioadă de 3 până la 5 zile de la sosire. Apoi trebuie să rămână în autoizolare la domiciliu/reşedinţă, pentru o perioadă de 7 zile din momentul intrării pe teritoriul țării.

MAE reaminteşte cetăţenilor români că pot călători în SUA în baza vizelor deţinute. Perioada de şedere este reglementată de tipul de viză şi calitatea în care se face deplasarea. Totodată, MAE recomandă verificarea eventualelor restricţii aplicabile călătoriei, în funcţie de statele tranzitate către Statele Unite ale Americii, disponibile pe pagina de internet a Departamentului de Stat al SUA: www.travel.state.gov, precum şi cu compania aeriană care operează zborul, în vederea obţinerii celor mai recente informaţii.

Pentru mai multe informații, MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro/, http://newyork.mae.ro,http://chicago.mae.ro, http://losangeles.mae.ro, http://miami.mae.ro şi http://www.mae.ro/node/52075.

 

Foto: The Times

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.